Yhteisöenergiaa Arabianrantaan

663

Yhteisöenergiaa Arabianrantaan!

Yhteisöenergia tarkoittaa asukkaiden itse tuottamaa ja hallinnoimaa energian tuotantoa. Euroopassa yli miljoona ihmistä kuuluu energiaosuuskuntiin, jotka ovat sijoittaneet yli 2 miljardia uusiutuvaan energiaan. Edelläkävijämaissa Tanskassa ja Saksassa yhteisöomisteisesti tuotetaan yli 50 % maan uusiutuvasta energiasta. Erityisesti aurinkosähkön tuottamisen kustannukset ovat laskeneet globaalisti paljonkin ja myös Suomessa se on suuressa kasvussa. Etelä-Suomen aurinko-olosuhteet vastaavat pitkälti keski- ja pohjois-Saksan olosuhteita. Voit tarkistaa oman kattosi soveltuvuuden aurinkoenergian tuotantoon, esim. seuraavien palvelujen avulla:

kartta.hsy.fi (valitse vasemmasta palkista ”Karttatasot” -> ”ilmasto ja energia” -> ”rakennusten aurinkosähköpotentiaali”)

sunenergia.com

Kerrostaloille taloudellisesti kannattavin ja helpoin ratkaisu on hankkia kiinteistösähkön kulutukseen mitoitettu aurinkosähköjärjestelmä. Useimmissa kohteissa se tuottaa kohtalaisen sijoituskoron ja maksaa itsensä takaisin 10-18 vuodessa. Paneelien tuotantotakuu on tyypillisesti 25 vuotta ja niiden elinikä voi kestää yli 40 vuoden.

HUOM! YHTEISÖENERGIA-KAMPANJAN PUITTEISSA VALMISTELLAAN KERROSTALOYHTIÖILLE AURINKOPANEELIEN YHTEISTILAUSTA KEVÄÄN/KESÄN 2018 AIKANA. YHTIÖKOKOUKSESSA TEHTÄVÄÄ HANKINTAPÄÄTÖSTÄ JA JÄRJESTELMÄTOIMITAJIEN KILPAILUTUSTA VARTEN TULEE TEHDÄ TEKNINEN KARTOITUS. KARTOITUKSEN SAA NYT EDULLISEEN KAMPANJAHINTAAN!

OTATHAN PIKAISESTI YHTEYTTÄ KESTAVA.ARABIA@GMAIL.COM MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT.

 


1.1.2017 Arabian alue on valittu Yhteisöenergia-kampanjan pilottialueeksi. Kampanjan tavoitteena on lisätä hajautunutta uusiutuvaa energiaa ja edistää kestävämpiin energiamuotoiihin siirtymistä Suomessa. Yhteisöenergia-kampanjasta voi lukea lisää sen kotisivuilta tai kysyä kampanjan koordinaattorilta Leena Kontiselta, leena.kontinen@gmail.com

1.1.2018 lähtien alue toimii myös Co2mmunity EU-hankkeen Suomen osuudessa toimivan Uudenmaan RENCOPin pilottialueena. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa yhteisölähtöistä energiantuotantoa, tutkia siihen liittyviä haasteita ja tarkastella kokonaisuutta myös lainsäädännöllisellä tasolla. Uudenmaan RENCOP on alan yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin asiantuntijoista koostuva asiantuntijaryhmä.

 


 

Tilaisuudet ja esitysmateriaali

7.3.2018 Aurinkosähköä kerrostaloihin! infoillassa verkostoiduttiin ja alustettiin aurinkosähkökartoitusten yhteistilaus ja suunnitelma yhteishankinnoista

Aurinkosähkön yhteishankinta – Artova (PDF 0,9 MB)

Aurinkosähköä taloyhtiöille – Markku Tahkokorpi (PDF 2,2 MB)


22.3. 2017
Kampanja käynnistyi Aurinkoenergia-illalla, joka järjestettiin 22.3. Arabianrannan kirjastossa. Voit tutustua tilaisuuden esitysmateriaaliin alla:

Yhteisöenergia-kampanjan esittely (PDF 0,7 MB)

Janne Käpylehdon esitys aurinkoenergiasta (PDF 2,5 MB)

Solarvoiman esitys paneelien asennuksista (PDF 1,6 MB)