Yhteisöllinen kaupunginosa – Työpaja 8.3.

516
aloitus1.jpg
aloitus1.jpg

Kutsumme sinut TYÖPAJAAN, jossa pureudutaan kaupunginosamme yhteisöllisyyteen ja laaditaan konkreettisia kehitysehdotuksia. Maanantaina 8.3. klo 17-21 Kääntöpaikkaan, Intiankatu 1.

Tapahtumaan osallistuu asukkaiden kanssa alueemme eri toimijoita oppilaitoksista, yhdistystyksistä ja yrityksistä sekä eri hallintoviranomaisia.

Alustava ilmoittautuminen kaupunginosayhdistys@gmail.com
Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta klo 17:00.

Yhteisöllisyydeksi kutsutaan nykyään melkein mitä vaan. Tule selkeyttämään mitä yhteisöllisyys tällä alueella on? Onko sitä ja voiko sitä vahvistaa? Jos haluat vaikuttaa alueeseesi, tule mukaan!

Printtaa tästä julisteen rappuun, työpaikalle tai minne vaan: Yhteisöllisyys julkkari (685.66 KB)

TERVETULOA! Tapahtuma on maksuton.

aloitus2.jpg

Työpajassa törmäytetään asukkaat, edustajat alueen yhdistyksistä, oppilaitoksista, yrityksistä, alueen valtuutetut ja asiaan liittyvät viranomaiset keskustelemaan ja laatimaan konkreettisia ratkaisuehdotuksia. Sessioiden toimintatapa poikkeaa näin täysin nykyisistä kanssakäymisen ja vaikuttamistapojen muodoista asukkaiden, viranomaisten ja muiden alueellisten toimijoiden kesken.

Arabianranta-Toukola-Vanhankaupunki -kaupunginosayhdistyksen ja Elevatorin järjestämiin omaehtoiseen kehittämiseen, vaikuttamiseen ja aktivoimiseen tähtäävä sessiosarja kestää lokakuusta 2009 maaliskuuhun 2010. Kukin sessio on oma kokonaisuutensa, joten voi osallistua vain yhteen tai vaikka jokaiseen.

Sessioiden tavoite on: • Selvittää, mitä ilmiöitä ja asioita aiheeseen liittyy • Valita kehityskohteita keskustelun perusteella • Laatia valittuihin kehityskohteisiin konkreettisia ratkaisuja kaupunginosan kehittämiseksi • Viedä ratkaisut eteenpäin.

Innoitus sessioihin lähtee What’s next Arabianranta -tutkimuksesta, joka listasi käsiteltävät aiheet (turvallisuus, moninaisuus ja yhteisöllisyys) heikoiksi signaaleiksi alueemme vetovoimatekijöinä 2015. Sessioiden järjestäjät uskovat aktiivisella tekemisellä näiden todella nousevan sellaisiksi.

Sessioiden vetäjät ovat:
Janne Kareinen – kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja, aktivisti, verkottaja
Mikko Kontiainen – yhdistysaktiivi ja Arabian Ruukun asukas
Mirko Häyrinen – koulutusammattilainen, fasilitaattori, Elevator

Mukana myös Caddies

Kuvat ovat Anna Kanervon ottamia, innostavasti menneestä Turvallisuus sessiosta, joissa perustettiin kaksi toimintaryhmää.

Sessioiden sarja tulee toistaiseksi päättymään tähän.