Vuoden urbaani ilmiö & Jury

418

 

Arabian Katufestivaalin ideana on sanoa, että taide, toiminta ja tekeminen kuuluu kadulle ja ihmisillä on itsellään oikeus ja vastuu muokata kaupunkikuvastaan persoonallista ja elävää. Tälläistä toimintaa haluamme tukea ja kannustaa! 

Siksi palkitsemme Vuoden Urbaanin ilmiön. Se voi olla mikä tahansa festariesiintyjä, toimija tai taiteilija, joka tuottaa iloa, hämmennystä tai herättää yleisössä kysymyksiä. Joku sellainen, jota soisi kaupunkikuvassa nähdä enemmän.

Vuoden Urbaanin ilmiön valitsee Jury, johon kuuluvat

Noora ShinglerKemikaalicoctail- bloggari:

”Minulle katutaide on kaikkea sitä luovaa tekemistä, joka tuodaan sisätiloista ulos, kaduille. Se voi olla tanssia, performanssia, musisointia, graffiteja, katumaalauksia, nukketeatteria jne. Mitä vaan. Pääasia on se, että hommaa tehdään sydämestä itsen ja muiden ilahduttamiseksi.”

Timo WrightTaiteilija:

”Minulle katutaide on kaikkea vapaata itseilmaisua julkisessa tilassa. Sellaista, jolle ei ole pyydetty sen kummemmin lupaa. Katutaide kuten kaikki julkinen toiminta on luonteeltaan, halusipa tai ei, aina poliittista. Katutaide on ylhäältä päin tulevaa käskyä vastaan. Se ei väitä ”tämä on minun” vaan ”tämä on meidän, yhteistä”. Taiteista katutaide on tällä hetkellä kaikista mielenkiintoisista, ei pelkästään siksi että se hakee koko ajan uusia tapoja toteutua, vaan myös siksi että se on kaikille, kaikilta.”

Jan ZapasnikBasso median toimitusjohtaja.