Viron Kansallisooppera Estonian gaalakonsertti

248

Viron Kansallisooppera Estonia, Viro-instituutti Suomessa, Eesti Maja – Viro-keskus juhlistavat kansainvälistä musiikkipäivää Helsingissä Suvilahden Kattilahallissa näyttävällä oopperagaalalla 1. lokakuuta. Gaalakonsertti on yhtä lailla myös tänä syksynä 1-vuotisjuhliaan viettävän Eesti Maja – Viro-keskuksen syntymäpäiväkonsertti. Tuhatkunta katsojaa mahduttavan Kattilahallin konsertissa esiintyy Estonian sinfoniaorkesterin ja poikakuoron ohella nuoria ja lahjakkaita solisteja.

 

Katrin Targo, Elina Volkmane (Latvia), Alexander Schulz (Saksa) ja Valmar Saar esittävät konsertissa katkelmia Bizet’n, Puccinin, Mozartin, Wagnerin, Händelin, Saint-Saensin, Gounod’n, Leoncavallon ja Straussin tuotannosta. Kapellimestarina toimii Jüri Alperten ja illan juontaa Estonia-ooperan johtaja Mart Mikk. Mukana on myös Kansallisooppera Estonian sinfoniaorkesteri ja poikakuoro. Yhteensä Suvilahden Kattilahallin lavalle nousee lähes 120 upeaa esiintyjää.

 

Konsertti esittelee suomalaisyleisölle Kansallisooppera Estonian tulevaa ohjelmistoa. Oopperagaalojen viehätys onkin siinä, että kuulijat saavat lyhyessä ajassa esimakua ooppera-aarteiden parhaista paloista. Tämänvuotinen oopperagaala tarjoaa jännittäviä hetkiä sekä yleisölle että tekijöille, sillä konsertin esiintyjät ovat nuoria lahjakkaita laulajia, jotka eivät ole tällä hetkellä kansallisoopperan vakituisia solisteja. Muusikot ovat lahjakkaita esiintyjiä, joiden menestys opinnoissa ja uralla on kuljettanut heidät kauaksi kotoa. Oopperagaala on siten ainutlaatuinen mahdollisuus todistaa uusien tähtien syntymistä.

 

Kansallisoopperan johtaja Mart Mikk puolestaan johdattelee kuulijat jännittävään seikkailuun oopperan taikamaailmaan ja esittelee lähemmin Kansallisooppera Estonian alkavan esityskauden tarjontaa, sillä kaikki suomalaiset oopperan ystävät eivät välttämättä ehdi vierailla teatterissa niin usein kuin haluaisivat. Oopperagaalassa on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla korkean virolaisen musiikkikulttuurin helmiä Suomessa.

 

Oopperagaalan liput ovat myynnissä www.lippu.fi :n kautta. Gaalailtaan on mahdollista myös hankkia VIP-lippupaketteja, jotka sisältävät mm. illallisen ja gaalan jälkeen jazz-konsertin Ravintola Lämmössä. Lippuja on rajallinen määrä, lisätietoja:

http://www.viro-instituutti.fi/oopperagaala/

 

Oopperagaalaa tukevat Viking Line Abp, Viron suurlähetystö, Baltic Guide ja Ravintola Lämpö.

 

Helsingin Eesti Maja – Viro-keskus avasi ovensa viime vuoden syyskuussa. Keskuksen tiloissa toimivat tärkeät Viron ja Suomen kulttuuri-, koulutus-, talous- ja matkailusuhteita ylläpitävät toimijat Viro-instituutti Suomessa, Enterprise Estonia, Tarton yliopiston edustusto, Suomen Viro-yhdistysten liitto ja Tuglas-seura. Eesti Maja – Viro-keskus sijaitsee Suvilahdessa, Sörnäisten rantatien tuntumassa. Suvilahti on Helsingin kaupungin uusi kehittämisprojekti, jonka tarkoituksena on luovan kulttuuritoiminnan kehittäminen entisessä teollisuusympäristössä.

Lisätietoja:

Grete Ahtola

Viro-instituutin johtaja Suomessa

 

————————

www.viro-instituutti.fi/oopperagaala

www.facebook.com/viroinstituutti

 

Eesti Maja – Viro-keskus

Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22

00540 Helsinki

 

puh. +358 9 669805

puh. +358 50 4385331

info@viro-instituutti.fi