Ville Pynnönen: Näyttely 20v!

239

Ikkunagalleria Ruudussa Sarjakuvakeskuksella on heinäkuussa esillä Ville Pynnösen näyttely.

Lapsena Ville Pynnönen (s. 1974) osoitti epänormaalin suurta mielenkiintoa graafiseen suunnitteluun. Jo 4-vuotiaana hän osasi ulkoa kaikki liikennemerkit ja sai suurta mielihyvää päästessään koskettelemaan huoltoasemien korkeita Shell- ja Esso-logopylväitä. Pynnönen löysi henkisen kotinsa vasta 90-luvulla kuvittamisen ja sarjakuvan tekemisen parista. Harrastaa lukemista ja päiväkävelyjä. Nautinnonhakuinen.

Näyttely 20v! sisältää materiaalia vuosilta 1991–2011. Mukana on alkuaikojen fanikuvitusta ja kehittyneempää fanikuvitusta. Näyttelyssä on julkaistua ja julkaisematonta sarjakuvaa sekä kansikuvagrafiikkaa, asiaankuuluvin kuvatekstein höystettynä.

 Galleria Ruutu on helmikuussa 2012 avattu ikkunagalleria, johon kutsutaan sarjakuvataiteilijoita, keräilijöitä tai sarjakuva- ja taidekollektiiveja pitämään näyttelyjä. Galleria tarjoaa monipuolisia näyttelyitä ympäri vuorokauden. Sarjakuvanäyttelyt vaihtuvat kuukausittain ja näyttelyillä pyritään esittelemään sarjakuvakerronnan erimuotoja. Gallerian tarjonnasta vastaa sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpää. Galleria Ruutu sijaitsee Arabianrannassa Sarjakuvakeskuksen tiloissa.

Näyttelyn avajaiset torstaina 28.6.2012 klo 18.00.

Näyttely auki 29.6.–30.7.2012 ympäri vuorokauden.

Sarjakuvakeskus

Hämeentie 150

00560 Helsinki