Viljelypalstat

597
viljely

Toukolassa, päiväkoti Flooran edustalla, sijaitsevat Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistyksen ylläpitämät viljelypalstat. Helsingin kaupunki on valtuuttanut kaupunginosayhdistyksen ylläpitämään ja vuokraamaan palstoja. Alueella on yhteensä 77 palstaa. Palstoja on kahta kokoa: isoja (noin puoli aaria) ja pieniä, jotka ovat noin puolet isoista palstoista.

Vuokrasopimuksen tekevä viljelijä sitoutuu noudattamaan Helsingin kaupungin puisto-osaston virallisia käyttö- ja hoito-ohjeita sekä kaupunginosayhdistyksen määrittelemiä vuokrausperusteita.

Palstoja vuokraa kaupunginosayhdistys. Pienen palstan vuosivuokra on 44 euroa ja suuremman 53 euroa (2020). Palstat vuokrataan ensisijaisesti lähialueen asukkaille (sisältää kantakaupungin) ja toissijaisesti muille helsinkiläisille.

Palsta-asioita hoitaa kaupunginosayhdistyksen asettama palstatoimikunta. Palstatoimikunnan tavoitat sähköpostitse osoitteesta viljelypalstat@gmail.com.

Vapautuvat viljelypalstat ovat haettavissa vuosittain ajalla: 15. maaliskuuta – 15. huhtikuuta. Hakemus jätetään Viljelypalstahakemus-lomakkeella tai lähettämällä hakuaikana palstatoimikunnalle sähköpostia. HUOM. Hakuajan ulkopuolella lähetettyjä hakemuksia ei huomioida. 

HUOM! Palstan jonotus on uusittava vuosittain tai jonotusnumero purkaantuu.

> Helsingin kaupunki: Viljelypalstat

Toukolan viljelypalstat Facebookissa:

https://www.facebook.com/groups/viljelypalstat/

Arabianrannassa, Muotoilijankadun ja Arabiankadun kulmassa sijaitsevalle Helsingin kaupungin omistamalla tyhjällä tontilla on keväällä ja kesällä 2011 rakennettu puisto, jossa on hyötykasveja sekä n. 2m2 -kokoisia viljelylaatikkopareja.

Vapautuvat laatikkoparit arvotaan vuosittain toukokuussa. Voit osallistua arvontaan lähettämällä sähköpostia osoiteeseen kaupunkiviljely.arabianranta@gmail.com. Vuoden 2020 arvonta on päättynyt.

Arabian kaupunkiviljelijät Facebookissa:

https://www.facebook.com/groups/131278093558420/