Viisas Elämä -klubi 11.4.2016: Klaus Rahikainen

381
_IMG2879 (1).jpeg

Viisas Elämä -klubi 11.4.2016: Klaus Rahikainen

Kuka minä olen? eli Miten yksi kysymys voi sulattaa sielusi tuskan?

Alussa oli ilo eli koko mahdollinen kaikkeus. Kaikkeuden ensimmäinen kysymys ”Kuka minä olen?” lähetti meidät kaikki luovina spiraaleina kaikkiin mahdollisiin avaruuden suuntiin tekemään Kaikkeuden loputtomia mahdollisuuksia näkyviksi ja koettaviksi. Sinä ja minä, meidän koko elämämme, on yksi ainutlaatuinen vastaus Kaikkeuden kysymykseen ensimmäiseen ja ainoaan kysymykseen: Kuka minä olen?

Pitkällä ja monipolvisella luomismatkallamme olemme vähitellen unohtaneet sen Kaikkeuden yhteisen ytimen, joka meissä kaikissa elämää kantaa ja sille voiman ja muodon antaa. Olemme eksyneet unohdukseen, jonka suurta tuskaa me kaikki sydämemme suuren viattomuuden peittona kannamme. Tuo alitajuisesti kantamamme tuska on niin valtava, että olemme rakentaneet kokonaisen hullun maailman, kuin kulissin, antamaan meille loputtomasti hetkellisesti helpottavia vastauksia tuohon perimmäiseen kysymykseen: Kuka minä olen?

Mikään maailmamme peileistä heijastuva hetkellinen menestys, raha, rakkaus, ilo, onni tai unohdus ei pysty sielumme tuskaa poistamaan. Ne ovat kaikki vain hetken harhaa ja huumetta, jotka jättävät meidät koukkuun odottamaan yhä uusia ja yhä vahvempia huumeannoksia. Mikään valhe ei voi sielumme tuskaa hälventää eikä mikään tuskan kieltäminen voi sitä koskaan hävittää… Mitä tehdä kun kuvitelmat, kieltäminen ja valheet eivät enää riitä?

Meille jää vain kaikista kokemuksistamme kasvavien tunteiden rehellinen kohtaaminen, niiden tunteminen sekä tuo kaikkein perimmäisin kysymys: Kuka minä olen? Ja antamalla tuon kysymyksen kaikua oman mielemme syvyydessä me saatamme oman niin tietoisen kuin tiedostamattoman luomistyömme päätökseen ja tuomme kokemuksemme viisautena takaisin Kaikkeuden syliin. Uusi tietoisen ja harmoonisen luomisen kierto voi alkaa: Kuka minä olen tietoisena luojana Kaikkeuden ykseydessä?

Viisas Elämä -klubin puhujana 11.4.2016 kirjailija Klaus Rahikainen.

Tapahtuma: Viisas Elämä -klubi

Aika: Maanantai 11.4.2016 klo 18-20

Paikka: Viisas Elämä Oy (ent. Basam Books), Hämeentie 155 A 6, Helsinki. Pääset paikalle helposti Helsingin keskustasta busseilla 68, 71 ja 71V sekä Hakaniemestä bussilla 74. Jää pois Annalantien pysäkillä ja kävele noin sata metriä takaisin keskustaan päin. Kustantamomme sijaitsee Siwan yläkerrassa, sisäänkäynti sisäpihan puolelta A-rapusta, 3.krs.

Järjestäjä: Viisas Elämä Oy

Lisätietoa: jenni.vehkaluoto@basambooks.fi

Ei ilmoittautumista, vapaa pääsy!