Vanhankaupungin kävelykierros

574
IMG_0118.JPG

Tekniikan museo järjestää syys-lokakuussa kuutena peräkkäisenä lauantaina klo 12.00 opastettuja kävelykierroksia Helsingin Vanhassakaupungissa. Kierrokset pidetään 14.9., 21.9., 28.9, 5.10., 12.10. ja 19.10. Kierroksen hinta on 10€ (lapset 5€), lippu sisältää sisäänpääsyn Tekniikan museoon.

Kierroksella näemme mm. entisiä vedenpuhdistuslaitoksen rakennuksia, käymme vanhan raatihuoneen paikalla, kiipeämme Kellomäelle ja tutustumme Helsingin ensimmäisen kirkon ja hautausmaan paikkoihin. Tutustumme matkan varrella muistomerkkeihin ja historian tapahtumiin muistomerkkien takana.

Miten Helsingin kaupungin tarina alkoi? Keitä Vanhassakaupungissa asui ja mitä siellä tehtiin? Millaisia vaiheita kaupunginosalla on ollut? Tarinat tavallisista ihmisistä ja kuninkaista kietovat yhteen alueen historian kerroksia kiehtovalla tavalla.

Vanhankaupungin kävelykierroksella liikkeelle lähdetään Tekniikan museon infon luota ja kävelykierros päättyy Kustaa Vaasan puistoon. Kierros ei ole esteetön ja vaatii säänmukaiset varusteet. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Suosittelemme kierrosta yli 7-vuotiaille.

Lippuja kierrokselle myymme Trafiikin verkkokaupassa (https://webshop.trafiikki.fi) ja museon infossa viimeistään 30min ennen kierrosta, mikäli lippuja on jäljellä. Paikkoja on rajoitetusti ja otamme yhdelle kierrokselle korkeintaan 20 osallistujaa kerralla.

Huomioithan, että museon päärakennus on suljettu 28.9. näyttelyrakentamisesta johtuen. Tuolloin avoinna ovat vain Voimalamuseon rakennukset.