Vallila-aiheinen valokuvanäyttely

279
Vallila-pressphoto.jpg
Vallila-pressphoto.jpg
Pauli Jokisen valokuvanäyttely Vallilan värit ja varjot ravintola Allotriassa 3.- 30.5. Kulttuuriravintola Allotria sijaitsee Helsingin Vallilassa (Hämeentie 68).

Näyttelystä:

Kaupunki koostuu kaupunginosista. Kaupunginosat jakautuvat kortteleihin, ja korttelit puolestaan muodostuvat taloista ja pihoista. Talot ja pihat koostuvat pienistä, usein täysin huomaamattomista yksityiskohdista, joiden olemus määräytyy kulloisenkin valon ja varjon mukaan.

Vallila on kaupunginosa Helsingissä, jonka kupeessa asuin vuosia ja jonka kaduilla kävelin päivittäin. Ensin Vallila oli minulle kaupunginosa muiden joukossa. Sitten se alkoi hahmottua alueittain ja kortteleittain. Mutta enää Vallila ei ole minulle yhtä kuin Puu-Vallila, teollisuusalue ja vanhat työväen asuintalot. Vallila on minulle yksityiskohtia: värejä, varjoja, talojen ohi kiitäviä ihmisiä, pari ränniä ja muutama tuoli.

Kiertelin lastenvaunuilla Vallilaa viime kesänä ja syksynä, ja niiltä retkiltä tallentui kameraan suuri määrä kuvia, joista parhaimmisto on toukokuun ajan Allotrian asiakkaiden nähtävillä. Valokuvanäyttely ”Vallilan värit ja varjot” on sekä minun että Allotrian ensimmäinen näyttely.

 

Kuka Pauli Jokinen?

Olen 36-vuotias toimittaja ja valokuvaaja, jonka intohimona on Helsingin kuvaaminen. Olen työskennellyt vuosia kaupunkitoimittajana ja harrastan paikallishistoriaa, joten kaupunki on tullut tutuksi monelta kantilta. Olen valokuvannut runsaasti kaupunkia, ja Vallilaan minulle on muodostunut erityisen läheinen suhde.

 

Julkaisen toukokuussa myös debyyttikirjani nimeltä Sunnuntaikävelyllä Helsingissä – 52 reittiä historiaa ja nähtävyyksiä (Minerva Kustannus). Kirjassa on esiteltynä kävelyreittejä ympäri Helsinkiä eri teemojen mukaan. Kirjan avulla pääsee tutustumaan kaupungin arkkitehtuuriin, patsaisiin, kaupunginosiin, historiaan, pommitusten jälkiin, hautausmaihin, salamurhapaikkoihin, yms. Kaikkiaan kirjassa on esitelty yli 500 kohdetta Helsingistä ja valokuvia olen kirjaan ottanut toista sataa.

 

Ystävällisin terveisin,

Pauli Jokinen

palejokinen@yahoo.com

044-5242520