Uusi, uljas Kino Sheryl

579
ks1

 

 

Helsingin Arabiassa hymy on herkässä. Kulttuurisesti aktiiviseen kaupunginosaan on juuri avautunut uusi elokuvateatteri, Kino Sheryl, aikana, jolloin monen elokuvakävijän vakioteatterin tulevaisuus näyttää synkältä. Laatu- ja art house -elokuvalle on kysyntää, ja näihin toiveisiin on nyt elokuvakouluna tunnetun Aallon osalta vastattu.

 

Hämeentielle Aalto-yliopiston tiloihin avautunut Kino Sheryl pyöräytti ensimmäiset näytöksensä käyntiin lauantaina 21.2. Lähinnä yliopiston omassa käytössä ollut Sampo-sali on nyt avoinna kaikelle elokuvayleisölle, ja 300-paikkaisessa isokankaisessa salissa elokuvia kelpaa katsella. Käytössä on niin digi- kuin filmiprojektori, joten arkistojen aarteitakin pystytään halutessa näyttämään.

 

Kino Sheryl pyörii innokkaiden elokuvista kiinnostuneiden vapaaehtoisten voimin, vahvasti ohjaksia pitävät käsissään Kino Sherylin hallituksen puheenjohtaja Julia Elomäki ja toimitusjohtaja Ilmari Arnkil. Töitä on paiskittu ahkerasti viime syksystä lähtien, ja työnjälki näkyy jo sisään teatteriin astuttaessa: betonimaisesta koulutilasta on saatu urbaanin nuorekas ja viihtyisä, paikan päällä voi maksaa lippunsa käteisellä tai kortilla ja verkkokauppakin on pikapuoliin avautumassa. Teatterin kotisivutkin ovat ilahduttavan tyylikkäät ja toimivat. Teatterin laadukas ohjelmisto uutuuselokuvineen on jo niittänyt kiitosta, ja ohjelmistoon voi yleisökin vaikuttaa: ensimmäinen yleisön toive toteutettiin jo avajaispäivänä lauantaina, jolloin esitettiin Aki Kaurismäen Kauas pilvet karkaavat.

Kuva: Maija Ihanainen(c)

ks2 

 

 

 

Vaikka teatteri avasikin ovensa jo maksavalle yleisölle, virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 25.2. Paikan päälle saapuu kunniavieraaksi omalaatuisista humoristisista elokuvistaan tunnettu ruotsalainen ohjaaja Roy Andersson (Toisen kerroksen lauluja, Sinä elävä) uuden elokuvansa Kyyhkynen oksalla istui, olevaista pohtien kutsuvierasnäytökseen. Näistä avajaisista ei siis ole suotta kohistu!

 

Kino Sheryliin on vielä luvassa muutakin ohjelmaa (mm. klubeja), joten jääkäämme innolla odottamaan, mitä kevät tuo tullessaan. Ja mitä syksyyn tulee, nähtäisiinkö peräti tulevan Artova Film Festivalin elokuvat Kino Sherylin kankaalta….?

 

Kuva: Iiro Immonen(c)

 

Lisätietoa löydät täältä:

 

http://kinosheryl.fi

https://twitter.com/kinosheryl

https://www.facebook.com/kinosheryl

 

Tekstin kirjoittaja on lukuisten elokuvafestivaalien vaikuttaja ja AFF:in luottotekijä, filmiliikenteestä vastaava Maria Lehtonen.

https://www.facebook.com/artovafilmfestival