Uusi arkkitehtuuri voisi olla kokeilevampaa

384
sivustasanoen_janne_mv.jpg
sivustasanoen_janne_mv.jpg

Arabianrantaa käydään ihastelemassa kauempaakin. Itse rakennusarkkitehtuuri ei kuitenkaan poikkea kovin paljon edukseen muista uusista alueista. Sen sijaan kaavoitus ja mm. yhteispihat kestävät turistinkin katseen.

Arabianrannan uuden arkkitehtuurin rinnalla soisi, että alueella vierailijat löytäisivät myös Toukolan ja Vanhankaupungin arkkitehtoniset helmet, mm. Toukolassa sijaitsevat Arabianvillat. Artovan alueelta löytyy uusinta uutta ja todella vanhaa, jälkimmäinen jää usein liian vähälle huomiolle, kun turistibussit kaartavat katsomaan loft-asuntoja ja tilataideluomuksia.

Taideteollinen korkeakoulu on alueemme sydän. Sen arkkitehtuurissa on uutta ja vanhaa, se on toiminnallinen keskus, joka houkuttelee opiskelijoita, yrityksiä ja vierailijoita. Tämä luo liikettä, joka on tyypillisempää kaupungin keskustalle kuin lähiölle. Alue muuttuisi täysin, jos TaiK muuttaisi muualle.

Arabianrannan arkkitehtuurissa on paljon kiinnostavaa, mutta tämä olisi aika yksinäinen ja tavanomainen saareke ilman historiallista miljöötä ja TaiK:in aikutusta.

  

  Janne Kareinen

  on Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki
  -kaupunginosayhdistyksen puheenjohtaja.

 

Sivusta sanoen -palstalla pohditaan lehden pääteemaa yllättävästä näkökulmasta.