Uuden vuoden valo -tapahtuma Arabianrannan rantapuistossa

485
uudenvuodenvalojulkka_pienin.jpg
uudenvuodenvalojulkka_pienin.jpg

Uuden vuoden valo on hieno tapa vastaanottaa vuoden vaihtuminen. Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys kutsuu alueen asukkaat Arabianrannan rantapuistoon raketittomaan tapahtuman, jossa kaikki pääsevät juhlimaan vuoden vaihtumista mukavissa merkeissä.Tervetuloa!

Rakettien ampumisen sijasta pääsemme ihailemaan tuliroihuja ja rumpujen pärinää. Vuodenvaihdetta juhlistetaan ekologisella ja yhteisöllisellä valotapahtumalla, yhteisötaideteoksella, ”Hyvästi ja tervetuloa”, Arabianrannan rantapuistossa 31.12.

Tapahtuma alkaa kokoontumisella klo 18.30, jolloin roihujen järjestely janoiksi alkaa.

 

 

Yhteisötaideteoksessa päästään muodostamaan roihuista yhdistyvät janat, jotka kohtaavat toisensa. Ota mukaan oma roihu, kattilankansi ja puukauha! Kattilankannella pääset sammuttaman roihusi sekä puukauhan avulla pääset osallistumaan rumpuryhmän rummutukseen. Rannan kahdesta eri suunnasta syttyvät ulkoroihut lähestyvät toisiaan kunnes niiden kohdatessa on aika sanoa vanhalle vuodelle hyvästit ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi!

Teoksen valmistuttua sanomme hyvästit vanhalle vuodelle ja toivotamme uuden vuoden tervetulleeksi. Kun rummutus loppuu, on aika sammuttaa roihut.

Tapahtuman tarkempi aikataulu:
18.30 Kokoonnutaan ja muodostetaan roihujana
19.00 Roihujen sytyttäminen alkaa Faso Kan -rumpuryhmän säestyksellä
19.30 Kaikki roihut palavat ja rummut pärisevät
20.00 Mennessä sammutamme roihut yhdessä kattilankansilla

Tapahtuman koreografia

Roihut asetetaan metrin välein, metrin etäisyydelle kävelytiestä. Paikat ovat valmiiksi merkattu. Jos haluaa, voi jäädä oman roihunsa kohdalle odottamaan oman roihun
sytytysvuoroa. Muutoin järjestäjät sytyttävät roihun.

Kun rummut antavat merkin roihuja aloitetaan sytyttää. Roihut sytytetään molemmista päistä alkaen yhtäaikaa ja edetään kohti keskustaa. Kun rummut soivat ja roihut syttyvät, jokainen saa ottaa osaa rummuttamalla ja tanssimalla. Lopuksi kokoontuminen keskelle Artovan lipulle, jossa rumpuryhmä soittaa. Siellä rumpuryhmä ilmoittaa, kun on aika jättää hyvästit menneelle vuodelle ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi.

Tapahtuman toiseen osaan, rantapuiston siivoukseen seuraavana päivänä klo 14 toivomme myös runsasta osallistumista. 

Tulosta ja levitä julistetta kaikille laillisille paikoille tästä:  väri A3 ja mustavalko A4 (774.14 KB)

Tapahtuman järjestäjä Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys ry

Tapahtumaa tukevat Ekosata, Helsingin kulttuurikeskus, Ravintola Helsinge, Ravintola Olotila, Ravintola ja tapahtumakeskus Koskenranta

Vastaava tuottaja Taija Ståhlberg, Hyvästi ja tervetuloa -yhteisötaideteos Tiina Hallakorpi, tapahtuman grafiikka Aino Korpela.