Työpajat

747
hoiva_kuva.jpg

Mielenkiintoisia pajoja kaikenikäisille löytyy ympäri festarialuetta!

Avoimesti maalattavat pinnat, FinlAndean sikuriryhmäFriskis&Svettis – tanssin iloa kaikille!GYMI, Hiilipuu-työpaja, Hoivavaunu – rebooting people since 2015InsideOut Escape Games – Puzzle Wall, Leiskuva – katutaidetyöpaja, Mira Taussi – Kätketyt Hahmo, Pöytien maalaaminen – 100 pöytää saa uuden pinnan , Sarjakuvakeskus – supersankariasupaja, Sirkus Magenta – sirkustyöpajaUFF T-paitapaja


 

Hoivavaunu – rebooting people since 2015

hoiva-logo2.png

Hoivavaunu (Carevan) on asuntovaunuun rakennettu yhteisötaidetila, jossa osallistujat rikkovat keraamisia astioita seinään heittämällä. Hajottaminen tarkoitukseen varatussa tilassa on turvallinen kanava tunteiden käsittelyyn sekä tehokas stressinpurkukeino. Jokaisen osallistujan kanssa allekirjoitetaan vastuuvapautussopimus sekä osallistujien turvallisuudesta huolehditaan. Osallistumisen herättämistä tunteista voi myös jäädä keskustelemaan.
 
Filosofia projektin taustalla: Kaikelle inhimilliselle löytyy luonnollinen ja väkivallaton purkautumiskeino, paitsi raivolle. Hajottamisessa on jotain primitiivistä ja helpottavaa, se aukoo padottuja vihan tunteita. Stressaantuneen elimistö on jatkuvassa hälytystilassa, joka pitkittyessään johtaa fyysisiin oireisiin. Voisi päätellä, että stressaavat tunteet lieventyvät rauhallisella toiminnalla. Toki, mutta mielen tasapainoon voi päästä myös valjastamalla stressin alkuperäisen raa’an energian hyötykäyttöön, hajottamalla. Tervetuloa testaamaan. Projekti toteutetaan Taiteen Edistämiskeskuksen apurahan turvin.

info@minnakoponen.net www.minnakoponen.net


 

Hiilipuu-työpaja

Kasvit sitovat hiilidioksidia ja vapauttavat hengittämämme hapen. Tule selvittämään hiilipuusalkulla milloin männyt kasvavat ahkerimmin ja miksi männyn hengityksen voi nähdä vain kun on pimeää. 

Tässä työpajassa saat myös rakentaa oman hiilipuun.

Järjestäjinä toimivat Helsingin yliopiston Ilmakehätutkimuksen keskus INAR sekä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia. Työpaja on osa OKM:n rahoittamaa HIILI-tiedekasvatuksen kehittämishanketta.


 

InsideOut Escape Games – Puzzle Wall

insideout demowall

InsideOut Escape Games on Suomen ensimmäinen Room Escape -elämyksiä tarjoava yritys. Pelin ideana on, että ryhmä ihmisiä suljetaan erityisvalmisteiseen teemahuoneeseen, josta heidän tulee paeta 60 minuutin aikana. Peliin täytyy laittaa ryhmätyötaidot, luovuus ja ongelmanratkaisu.
 
Puzzle wall on Room Escape -konseptin pohjalta rakennettu arvoitusseinä. Nyt ei tarvitse paeta vaan voi keskittyä pähkäilemiseen Arabian katufestivaalien vilskeessä!
 
Luonamme voi osallistua yksin tai ryhmänä, tuttujen tai tuntemattomien kanssa aivopähkinöiden ratkaisuun. Kaikki aistit saa laittaa peliin, kun teatteri, viihde ja tiede yhdistyvät.
 
Osallistuminen on maksutonta ja ratkojille jaamme yllätyspalkintoja! Tule haastamaan itsesi ja kaverisi!


 

FinlAndean sikuriryhmä

sikuriryhma 

Sikuri tarkoittaa soittoryhmää, jossa soitetaan siku-huiluja eli Andien panhuiluja, mihin liitty kahden ihmisten keskeistä ”keskustelua” huiluien välillä, sekä rytmin ja tuulen johtaama.

Katufestivaalin FinlAndean sikuriryhmän työpajassa tutustutaan eri soittotyyleihin, mikä ryhmän mukaan kehittää kommunikointitaitojamme. Sikuhuilujen bambuääni itsessään on jo terapeuttinen. Oppiminen on helppoa, kun ei ole vaikeita asteikkoja tai sormiotteita – sikut ovat vaihtelua nokkahuilulle.

Soittaminen on hauska ja piristää arkea. Tervetuloa!


 

100 pöytää saa uuden pinnan 

askartelu.jpg 

Arabian Katufestivaalien aikana pääset tuunaamaan sataa pöytää, jotka kulkevat kilometrin matkan festivaalialueella. Kaikkien festivaalivieraiden toivotaan osallistuvan pöytien pintojen kuvittamiseen. Kuka tahansa, vauvasta vaariin, saa taiteilla omalla tyylillään. Aihe on vapaa. 

Pöytäjono lähtee Kääntöpaikalta ja kulkee koko katutaidealueen läpi Sarjakuvakeskukselle saakka. Valkoisissa pöydissä on valmiiksi musta tussi, mutta voit tuoda omat tussit, tarrat tai sabluunat ja ikuistaa teoksesi pöytään.

Arabiasta pöydät viedään jatkotuunattavaksi Nuorten toimintakeskus Happeen, josta ne levitetään ympäri Helsinkiä hyötykäyttöön pöytää kaipaaville. Pöytäprojektissa mukana Nuorten mielenterveysseura Yeesi.


 

Sarjakuvakeskus – supersankariasupaja

supersankariasupaja1.jpg

Sarjakuvakeskus on menossa mukana Arabian Katufestivaaleilla kello 12–18

Tarjolla on veikeä non-stop supersankaripaja koko perheelle. Pajassa tuunataan oma supersankariasu naamioineen ja logoineen. Kangastarvikkeita on vapaasti käytettävissä niin kauan kuin tavaraa riittää, eli ei kun paikan päälle askartelemaan ja päästämään luovuus valloilleen. Kaikki mukaan!

Sarjakuvakeskuksen ulkolavalla tarjoillaan livemusiikkia monessa muodossa. Aikataulu löytyy Ohjelmasivulta.  PS. Myös keskuksen kahvio ja kauppa palvelevat festareiden ajan.


 

Sirkus Magenta – sirkustyöpaja

sirkusmagenta2015

Sirkus Magenta tukee sirkuksen avulla kaikenlaisia ihmisiä muun muassa kouluissa, pakolaisleirillä, hoitolaitoksissa ja nuorten työpajoissa. Tule kokeilemaan jongleerausta, akrobatiaa ja tasapainoilua sekä tutustumaan Magentan sirkushahmoihin! 

Lue lisää Magentasta nettisivuiltaFacebookista!

klo 15-17 työpaja, Sirkus- ja tanssilavan viereinen puistoalue


 

UFF T-paitapaja

kuva 3

UFF:n T-paitapajassa voivat pienemmät ja suuremmat vaatetaiteilijat painaa itselleen T-paidan valmiiden sapluunoiden avulla tai sivellintä ja omaa luovuuttaan käyttäen. Paitapajassa yhdistyvät kierrätys, luonnonvarojen kestävä käyttö, jokaisen ihmisen oikeudet ja iloinen käsillä tekeminen. Pajassa käytettävät paidat ovat UFF:n kautta kierrätettyjä, mutta myös oman T-paidan voi ottaa mukaan painamista varten.

Paja on maksuton ja jokainen saa omakseen tekemänsä paidan.

 


 

Leiskuva – katutaidetyöpaja

Leiskuva

Leiskuva on katutaidekursseihin ja -työpajoihin keskittyvä toimija Helsingin Kalliosta. Leiskuva osallistuu Arabian katufestivaaleille kaksiosaisella kokonaisuudella.

1. osassa Leiskuvan Graffitin ABC -ryhmän nuoret maalaavaat oman, ennakkoon suunnittelemansa graffiteoksen.

2. osassa on ns. vapaa seinä, jossa katufestivaalin yleisö voi tulla kokeilemaan Leiskuvan ohjaajien opastuksessa graffitimaalauksen eri tekniikoita. Tutuksi tulevat spraymaalit erilaisine suuttimineen, värien ja maalien toimivuus sekä miten maali käyttäytyy maalattavalla pinnalla.


 

 

Avoimesti maalattavat pinnat

AKF katutaide3Katufestareiden ympäristöön järjestetään avoimia pintoja, jotta pitkän linjan katutaiteilijoiden töistä inspiroituneet pääsevät kaikki kokeilemaan taitojaan! Tiedossa on ainakin kelmutettu bussipysäkki, kelmutettuja puiden ja liikennemerkkien välejä sekä seitsemän roll up -pintaa.

HUOM! Omat maalit, sabluunat ja IDEAT mukaan!

Kuva: Sanna Taskinen


 

Friskis&Svettis – tanssin iloa kaikille!

Friskis__Svettis.jpg

Friskis&Svettis Helsinki ry (perustettu 1992) on toiminut Arabian alueella syksystä 2013 lähtien. Vapaaehtoistyöhön perustuvana, voittoa tavoittelemattomana liikuntajärjestönä haluamme tarjota mahdollisimman monipuolista ja helposti omaksuttavaa ryhmäliikuntaa kaikenikäisille liikkujille.

Arabian Katufestivaaleilla välitämme tanssimisen iloa. Seuramme tiloissa, osoitteessa Hämeentie 153 on mahdollista osallistua maksutta klo 17.00–18.00 Tanssi Fuegoon. Ovet ovat avoinna ja pannu kuumana klo 14.00–18.30.

Friskis&Svettis tanssitunti korostaa yksilöllistä osaamista ja tanssiessa jaettua iloa. Tunnilla tärkeää eivät ole tanssin tekniikka tai askeleet. Korostamme tunnetta ja oman kehon liikettä tanssista nauttimisen lähtökohtana. Tanssi on ensisijaisesti tunnekieli ja itseilmaisun väline, ja siten kaikille mahdollinen liikuntalaji.

Ryhmämme koostuu ohjaaja Niina Hämäläisen lisäksi F&S jäsenistä, jotka käyvät tanssitunneillamme joko säännöllisesti tai satunnaisesti.

Tule tanssimaan ja fiilistelemään kanssamme!

Voit tutustua meihin tarkemmin täällä ja yleisempää tietoa tanssista löytyy täältä!

”Liikkuvat lantiot, vahvat vatsat” – kokemuksia afrotanssista.

klo 13.45, Sirkus- ja tanssilava

 


 

 

GYMI

gymi

Liikunnallinen rata lapsille Kivitorin kupeessa. Gymi on suomalainen lasten ja nuorten liikuntaan erikoistunut kuntoklubi, joka tarjoaa monipuolisia liikunta- ja voimistelutunteja kaikenikäisille lapsille ja nuorille sekä aikuisille. Gymillä harjoittelu on hauskaa! Kilpailemisen sijaan Gymillä painotetaan yksilöllistä kehitystä, terveyttä, taitojen oppimista turvallisessa ympäristössä sekä liikunnan iloa.

 


 

ZUMBA with Rina

zumba.jpg

 

Katufestivaalilla pääsee kokeilemaan hauskaa ja virkistävää zumbaa sirkus- ja tanssilavalla!

Zumbatunnille mukaan riittää iloinen asenne, ulkokengät, juomapullo ja sään mukainen vaatetus.

Tutustu Rinan Arabian puistojumppiin Facebookissa ja aloita aktiivinen kesä hauskassa seurassa!

rina.knape@gmail.com

050 593 4064

 


Mira Taussi – Kätketyt hahmot

katketythahmotKuva: Mira Taussi

Mira Taussi on nukketeatteritaiteilija, joka on kiinnostunut ihmisen taipumuksesta inhimillistää elottomia objekteja. Arabian Katufestivaaleille Taussi on valmistanut joukon ehdotuksia ja ohjeita, joiden kautta kävijä saa mahdollisuuden tutkia omaa kokemustaan esineiden inhimillistymisestä ja niihin mahdollisesti kohdistuvista empatian tunteista.

Esitys koostuu kahdeksasta ohjeesta, joita noudattamalla katsoja ohjataan havaitsemaan maailmaa kuten nukketeatterintekijä. Katsoja muuttuu näin ollen nukketeatterin katsojasta sen tekijäksi ja synnyttää havainnoidessaan esityksen.

Ohjeet on suunniteltu suoritettavan numeroidussa järjestyksessä, mutta katsoja voi halutessaan edetä itselleen sopivassa järjestyksessä tai suorittaa ohjeista vain haluamansa osan. Joskus jo pelkän ohjeistuksen lukeminen riittää synnyttämään oivalluksen. 

Kätketyt Hahmot -esityksen ohjeistus tapahtuu Arabiakeskuksen kirjastossa kello 14.45 ja 15.30

Lataa toiminta-ohjeet tästä (.PDF)

Hahmotyöpaja klo 14, 16 Arabiakeskus