Tutustu ja ihastu Arabianrannan asuintaloihin julkisissa tupaantuliaisissa

386
Posliinipiha6 rappu

Minun taloni Arabianranta -tapahtuma lähestyy! Tapahtumaviikolla 11. – 16.9.2012 arkkitehti, taiteilija ja asukkaat kuudesta asuintalosta vuorollaan paljastavat asuintalonsa matkan suunnittelijan piirustuspöydältä asukkaiden arkeen. Samalla testataan kotitalon esittelyn tapahtumakonsepti, jota asukkaat voivat jatkossa toistaa omilla asuinalueillaan missä päin Suomea tahansa.

Tapahtumassa kullekin mukana olevalle persoonalliselle ja eläväiselle talolle on varattu oma päivä. Päivän aikana asukkaat avaavat kerrostalojensa ovet kiinnostuneille ja järjestävät talonsa luonteeseen sopivaa koko perheen ohjelmaa, kuten pop up –kahviloita, valokuva- ja taidenäyttelyitä, konsertteja ja pienkursseja. 

Jokaisen talon päivään kuuluu myös talon suunnitelleen arkkitehdin ja talon oman taiteilijan vetämä kierros, jonka aikana on mahdollisuus tutustua yksittäisiin asuntoihin sekä jakaa kokemuksiaan ratkaisuista. Samalla kun asukkaat tutustuvat oman talonsa tarinaan ja naapureihinsa, he oppivat tuomaan vireyttä taloonsa ja asukasyhteisöönsä. 

Suuri rooli tapahtumassa on julkisella taiteella, joka on Arabianrannassa toteutettu ensimmäisenä Suomessa koko kaupunginosan laajuudelta niin sanotun taideprosenttiperiaatteen mukaisesti. Kyseistä asuinaluetta luonnehtii merenrannan lisäksi vahva historia, kulttuurialojen ammattilaisten suuri määrä sekä vireä kaupunginosayhdistyksen toiminta. 

Minun taloni Arabianranta tuo esiin kaupunginosan ainutlaatuisia naapurustokokemuksia,  hulppeita yhteistiloja sekä taiteen asuinrakentamisessa. Anna siis kansainvälisestikin tunnustetun taiteellisen ja aktiivisen asuinalueen valloittaa! 

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Yleisökierroksille otetaan jonotusjärjestyksessä ensimmäiset 20 henkilöä kierroksen alkamispaikalta.

Minun taloni Arabianranta –tapahtuma on suunnattu naapureille, arkkitehtuurista ja taiteesta kiinnostuneille ammattilaisille ja aktiivisille kaupunkilaisille sekä muille uteliaille.

Tapahtumaa koordinoi Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys Artova ry. Minun talon Arabianranta on osa Helsinki Design Weekin, OpenHouseHelsingin ja designpääkaupunkivuoden ohjelmaa.


Lisätiedot ja haastattelut:

Satu Onnela
Projektikoordinaattori
p. 050 322 8930

satu.onnela@gmail.com