Tule hyvä tyttö – dokumenttielokuva Adhd-tyttö Ringasta

292
1202091009_ringa_nettiin2.jpg
1202091009_ringa_nettiin2.jpg
Dokumenttielokuva Tule hyvä tyttö Aralis-kirjastokeskuksessa, Arabianrannan kirjastossa maanantaina 22.11.2010 klo 18.00. Tervetuloa keskustelemaan ohjaajan kanssa esityksen jälkeen. Vapaa pääsy!

Tule hyvä tyttö elokuvan Ringa on räpätäti ja luonnonlapsi. Adhd-tyttö, joka tekee ensin ja ajattelee sitten, jos ehtii.

Ringa ei ole mikään ykköstyttö. Hyväksyttyjen ryhmään ei ole asiaa ellei ole samanlainen kuin muut. Kiusaamisen eri muodot, haukkuminen, töniminen, sylkeminen ja syrjiminen ovat Ringalle tuttuja. Samoin erilainen opastus, ohjeistus ja valmennus soveliaaseen käyttäytymiseen. Sosiaalinen kontrolli on kovaa ja siihen osallistuvat kaikki, niin lapset kuin aikuisetkin.

Tule hyvä tyttö kertoo siitä kuinka paljon ympärillämme on kirjoittamattomia sääntöjä siitä millainen pitää olla ja miten käyttäytyä. Me kaikki pidämme yllä näitä sanattomia odotuksia. Opetus kuuluu: hillitse itsesi ja hallitse elämäsi.

Tule hyvä tyttö seuraa Ringan elämää ala-asteen viimeiseltä luokalta yläasteelle. Elokuvassa Ringa muuttuu myöhään kehittyneestä luonnonlapsesta nuoreksi naiseksi. Elokuvan aikana tulevat näkyviin ne selviytymiskeinot, joita Ringa itselleen kehittää.

Tule hyvä tyttö(Extra Turbulence,2009)
Ohjaus ja käsikirjoitus: Anna Korhonen
Kuvaus: Ditte Uljas
Äänisuunnittelu: Pelle Venetjoki
Sävellys: Joonas Pirttilä
Leikkaus: Helena Öst
Elokuvan kesto 48 min.