Tuhannen ja yhden taiteen Arabia

467

Toukokuussa tapahtuma tekee taiteilijan. Lauantaina 14.5. järjestettävä Suuri Katutaidetapahtuma on kaikille avoin, kooten yhteen niin taiteen konkarit, keltanokat, rohkeat pioneerit kuin erilaisista taide-elämyksistä nauttivan yleisönkin.

Maukasta, makeaa, kirpakkaa, kevyttä, säväyttävää, sykähdyttävää ja sielua viiltävää – tätä kaikkea ja paljon paljon muuta voi olla taide. Hyvän puraisun monenmoisesta tavasta taiteilla saa Arabianrannan-Toukolan-Vanhakaupungin kaupunginosayhdistyksen (Artova) järjestämässä Suuressa Katutaidetapahtumassa toukokuussa. Tarjolla on mm. sarjakuvaa, sanataidetta, sirkusmaista menoa, näyttelyksi ripustettua, ennakkoluulotonta ja erilaista esittävää taidetta, orkesteria ja tanssia. Ken tietää, ehkä myös tanssiva orkesteri?

”Olen huomannut, että Suomessa katutaide mielletään usein romanialaiseksi haitarinsoittajaksi Helsingin keskustan kävelykadulla. Ja sitten ajatellaan, että olipa hanurista”, sanoo kalliolainen Teea Hurme, yksi katutaidetapahtumaa kotikulmilleen innolla odottavista. Toukokuun tapahtumassa Hurme odottaa hurmaantuvansa kavalkadista tasokasta taidetta: ”Esimerkiksi Amsterdamissa huippuluokan taitelijoita; perfomanssia, miimikoita, eläviä patsaita ja muusikoita, on kadulla esiintymässä vieri vieressä.”, hän jatkaa.

Hurmeen kuvaamaa kansainvälisiltä kaduilta tuttua taiteen tiivistä läsnäoloa arkipäivän ympäristöissämme on luvassa Suuressa Katutaidetapahtumassa. Tapahtuma on ainutlaatuinen Suomessa juuri monipuolisuutensa vuoksi. Suuri Katutaidetapahtuma järjestetään yhdessä Ison Kierrätystapahtuman kanssa. Viime vuonna Arabiaan saapui yli 5 000 kierrätyksestä ja taiteesta kiinnostunutta. Tänä vuonna suosittuun tapahtumaan odotetaan vielä laajempaa joukkoa osallistujia.

Suuri Katutaidetapahtuma & Iso Kierrätystapahtuma ympäri Arabiaa lauantaina 14.5.2011, klo 11-16.

Tarja Törmänen
Kirjoittaja on 36-vuotias Arabianrannan-Vanhankaupungin-Toukolan välittömässä läheisyydessä asuva viestintäjohtaja, joka rakastaa sanoilla vaikuttamista ja NLP:tä

Kuohu 2/2011