Toukolan Sosialidemokraattinen yhdistys avasi nettisivut

438

Toukolassa vuodesta 1943 asti toiminut yhdistys parantaa näkyvyyttään. Huhtikuussa yhdistys liittyi SDP:n valtakunnalliseen portaaliin ja julkaisi omat nettisivut. Jäseniä ja kaikkia muita Toukolan, Kumpulan, Vanhankaupungin ja Arabianrannan asukkaita pyydetään aktiivisesti mukaan bloggaamaan. Sivut osoitteessa http://toukola.sdp.fi/

Vuonna 2003 kuusi vuosikymmentä täyttänyt Toukolan Sos.dem. Yhdistys aloitti toimintansa Ahertajat ry -nimisenä sosialidemokraattisena yhdistyksenä, jonka jäsenkunnan pääosan muodostivat osuuskauppaliikkeen aktiivit. Alueelliseksi, Kumpulan ja Toukolan alueella toimivaksi yhdistykseksi järjestö muuttui vasta vuonna 1950, jolloin sen nimi muutettiin Toukolan Sosialidemokraattiseksi Yhdistykseksi.

Ahertajat sai toimintansa aloittamiseen Helsingin sos.dem. kunnallisjärjestöltä 2 000 markkaa lainaa, jonka se pystyi maksamaan takaisin kuitenkin jo samana vuonna. Yhdistyksessä oli perustamisvuoden lopussa 82 jäsenmaksunsa maksanutta jäsentä. Ahertajat toimi sotavuosista huolimatta 1940-luvun loppuun asti vilkkaasti. Enimmillään sen jäsenmäärä hipoi sataa ja sen siipien suojassa näyteltiin ja osallistuttiin urheilukilpailuihin.

Ahertajien nimenvaihdos ja muuttuminen alueelliseksi yhdistykseksi romahdutti jäsenmäärän. Vuoden 1950 lopussa jäseniä oli vain 16. Vaikka jäsenmäärä kasvoi hiljalleen, se ei koskaan noussut samalle tasolle kuin se oli Ahertajien aikana.

Pienuudestaan huolimatta Toukolan Sos.dem. Yhdistys oli aktiivinen. Jäsenkokouksia pidettiin 1950-luvulla kuukausittain Kymintie 48 D:n kerhohuoneella ja kirjelmöitiin mm. alueen liikenneongelmista. 

1970-luvun aatteet näkyivät myös Toukolan yhdistyksen toiminnassa. Vuoden 1970 vappujuhlien jälkeen yhdistys lähetti SDP:n eduskuntaryhmälle kirjeen, jossa se moitiskeli radion ja television työväenliikettä käsitelleiden ohjelmien tasoa. 

Toukolan Sos.dem. Yhdistys ei voinut 70- ja 80-luvullakaan ylpeillä jäsenmäärällään, mutta aktiivisesti yhdistys kuitenkin toimi. 
Asioihin otettiin vilkkaasti kantaa. Muun muassa alueen liikennejärjestelyjä haluttiin parantaa ja vaalityötä tehtiin ahkerasti niin kunnallis-, eduskunta- kuin presidentinvaaleissakin. 
Toukolan demarit huolehtivat 20-30 vuotta sitten niin ikään Annalan kartanon alueella olevien puutarhapalstojen vuokraustoiminnasta. Nykyisinhän tehtävää hoitaa Hyötykasviyhdistys.

Kumpulanmäen ja Arabianrannan rakentaminen 2000-luvun alkupuolella herätti myös Ruususen unta uinuneen Toukolan Sos.dem. Yhdistyksen. Uutta väkeä tuli toimintaan mukaan. Viime vuosina jäsenmäärä on kasvanut ja tällä hetkellä se on yli 50:n. 

Yhdistys haluaa olla mukana kehittämässä Kumpulan, Toukolan ja Arabianrannan alueen kehittämistä ja vaikuttamassa sen tulevaisuuteen. Sen vuoksi otamme kantaa rakentamiseen, liikennejärjestelyihin ja ympäristöön liittyviin kysymyksiin ja teemme niitä koskevia aloitteita ja lausuntoja. Lisäksi seuraamme aktiivisesti lasten päivähoidon ja koulutoimen kehitystä alueella. Viime vuonna Toukolan demareiden aloitteesta SDP:n kaupunginhallitus ja -valtuustoryhmä kääntyi vastustamaan Kumpulan läpi kaavailtua joukkoliikenneväylää.

http://toukola.sdp.fi/

Toukolan demarit löytyvät myös Facebookista: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=51443084172&ref=ts

Terveisin: Toukolan demarit