Tommi Musturi: Toivon näyttely

248

Toivon kirja on Tommi Musturin suurteos ja yli 1 300 yksittäisellä kuvallaan tähän asti laajin suomalainen sarjakuvaromaani. Like julkaisee viisiosaisen Toivon kirja -sarjan sen täydessä mitassa jykevänä kovakantisena sarjakuvaromaanina. Tommi Musturi: Toivon näyttely 7.–25.4. Galleria Sarjakuvakeskuksessa

 

Toivon kirjan aloittaa näkymä eläkeikäisestä miehestä riippumatossaan suomalaisella maaseudulla Tšernobylin ydinonnettomuuden päivänä. Tuo näky asettaa sarjakuvan mittasuhteet.

 

Toivon kirja ei ole perinteinen sarjakuva. Sen hiljalleen etenevä kerronta hidastaa lukijan seuraamaan tarinan keskiössä olevan miehen ja tämän vaimon yksinkertaista elämää Pirkanmaan maaseudulla. Arjen taustalla liikkuvat kuitenkin suuremmat voimat. Kuolema viipyy ajatuksissa ja kuvitelmat sekä kysymykset täyttävät päähenkilömme mielen.

 

Musturin kerronta keskittyy nyansseihin nostaen esiin arkipäivän pienet asiat. Ympäröivä luonto piirtyy esiin kaikkialla. Piirrostyö on pelkistettyä, mutta rikasta ja tarina kasvaa kasvaa tapahtumiaan suuremmaksi.

 

Toivon näyttely esittelee otteita kirjasta – sen lempeästä huumorista ja elämää syleilevistä ajatuksista. Näyttely koostuu serigrafioista

sekä originaalipiirroksista.

 

Nyt suomeksi julkaistava teos näkee päivänvalon kuluvana vuonna myös Saksassa, Puolassa, Tanskassa, Espanjassa sekä Yhdysvalloissa.

 

Avajaiset tiistaina 7.4. klo 18 alkaen, tervetuloa.

 

SARJAKUVAKESKUS

kursseja – sarjakuvakauppa – kahvio – galleria

Hämeentie 150, 00560 Helsinki, Arabianranta

Avoinna ma-pe 10–18, la 12–16

www.sarjakuvakeskus.fi