Viikko asuntoja, työhuoneita ja julkisia tiloja yleisölle avoinna!

420
hdw

Tänä vuonna Helsinki Design Week esittelee erilaisia elämämme tiloja kolmen näkökulman – asumisen, työnteon sekä palveluiden ja yhteiskunnallisten toimintojen – kautta.

Raikkaita koteja, luovia työtiloja sekä ylväitä julkisia tiloja ja muuten kulttuurimme muotoutumisen kannalta keskeisiä paikkoja on Helsingissä yhä enemmän. Mitkä tekijät saavat nämä erottumaan muista?

Arabianrannan asuinkerrostalojen taideprosentti, työntekijöiden itsensä näköisiksi muokkaamat työtilat ja mieliinpainuvat kulttuurikohteet osoittavat, että tilojen käyttäjät ovat arvokkaita. Tapahtumaviikon esiintuomat kohteet muistuttavat siitä, että ennen kaikkea rakennuksen oma luonne on tärkeä osa tilan kokemista ja tilassa elettävää arkea. Luonteikas paikka jää mieleen.

Kohteet osoittavat, että tilat, jossa vietämme paljon aikaa, eivät ole yhdentekeviä. Niissä olemme parhaimmillamme ja keräämme voimia, joiden tuloksista saavat usein nauttia myös muut. Vai mitä olette mieltä kerrostalon kerhohuoneelta alkunsa saaneesta Helsingin vireimmästä kaupunginosayhdistyksestä, Pariisin muotimessuilla esittelyyn päässeistä suomalaislegginseistä ja Helsingin ensimmäisestä kodittomien taidegalleriasta tai 1,5 miljoonasta metristä Marimekko-kangasta vuodessa?

Elämännäköisistä kohteista ei oikkuja, kunnianhimoa ja yllätyksellisyyttä puutu.Tule tutustumaan ja näe kaupunki jälleen uusin silmin!

Tarkemmat ohjelmat kunkin tapahtuman omilta tapahtumasivuilta

Minun taloni Arabianranta 11.-16.9.
Open Studios 13.-14.9. 
OpenHouseHelsinki 14.-16.9.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kaikki kolme tapahtumaa ovat osa Helsinki Design Weekiä 6.-16.9. Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin designfestivaali, joka kuvaa designin monia eri tapoja näkyä elämässämme. Tapahtumia löytyy halki kaupungin perinteisen ja teollisen muotoilun, muodin ja jopa musiikin alalta. Kaikki tapahtumat ovat myös osa World Design Capital 2012 -vuotta.