Teurastamon pihaa ideoidaan workshopeissa

205

 

Torstaina 18.10. klo 17-19 ja sunnuntaina 21.10. klo 10-16 ideoidaan Teurastamon pihaa kaikille avoimissa workshopeissa. Torstai-iltana heitellään ideoita ja sunnuntaipäivän workshopissa suunnitellaan pihaa perusteellisemmin. Sunnuntain workshopissa voi halutessaan viettää koko päivän, tai käydä vaikka vain piipahtamassa kahvilla ja antamassa palautetta. Halutessaan osallistujat voivat tuoda mukanaan 1-5 esinettä,

jotka liittyvät jotenkin tunnelmaan, visuaaliseen ilmeeseen, johonkin toimintoon, tai mihin vaan ideaan, jonka he haluaisivat tulevan toteutetuksi pihalla.

Helsingin kaupungin teurastuslaitoksena aikoinaan toimineet punatiiliset rakennukset muodostavat suojaisan sisäpihan, jonka suunnitteluun kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan. Vanhoja rakennuksia remontoidaan vähitellen ja ensimmäiset ravintolat ja myymälät ovat jo aloittaneet toimintansa.

Avoinna ovat jo ravintola ja tapahtumatila Kellohalli, Pasta Factory Helsingin tehtaanmyymälä sekä lihakauppa ja ravintola Teurastamon Portti. Designpääkaupunkivuoden ruoka- ja muotoilutapahtumien päänäyttämönä toimivan Kellohallin ohjelmassa nähdään mm. ruokakirpputoreja, brunsseja, tapahtumia ja erilaisia projekteja muotoilun ja ruoan parissa.

”Yhteistyö lähialueen asukkaiden ja kaupunkilaisten kanssa on itsestään selvä asia. Harvemmin ihmiset ottavat omakseen paikkaa, jonka muotoutumiseen he eivät itse ole saaneet vaikuttaa. Teurastamon piha rakennetaan kaikille meille – se ei ole yhden miehen tai viraston visio”, toteaa kaupungin ruokakulttuuristrategiaa luotsaava Ville Relander.

Teurastamo sijaitsee Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa, osoitteessa Työpajankatu 2. Workshopit järjestetään Kahvila-Ravintola Palemassa.

Lisätietoja workshopeista/

Johanna Hyrkäs
arkkitehti SAFA, kuvataiteilija TaM
040 725 9054
johanna.hyrkas@part.fi

Lisätietoja Teurastamosta/
Ville Relander
ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö
040 528 3519
vilhelm.relander@hel.fi

www.teurastamo.com
www.facebook.com/teurastamohelsinki