Tervetuloa tutustumaan Helsingin 80-vuotiaaseen konepajaan 20.9.!

312

Arabianrannan tiiviin asutuksen keskellä, kauppakeskus Arabian vieressä seisoo tänä syksynä 80 vuotta täyttävä Staran konepaja. Nyt alueen asukkaat ja muut kiinnostuneet pääsevät näkemään, mitä punatiilisessä, suojellussa rakennuksessa tapahtuu.

 

Monista muista vanhoista tehdasrakennuksista alkuperäiset toiminnot ovat jo lakanneet, mutta konepaja on säilynyt alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Konepaja on kasvanut kaupungin tarpeiden mukana ja nykyään konepaja palvelee muun muassa korjausrakentamiseen liittyvissä asioissa ja valmistaa uniikkituotteita.

Konepajan merkkipäivää juhlistetaan tiistaina 20.9. konepajan ja viereisen korjaamon avointen ovien päivällä. Konepajan ammattilaiset antavat työnäytteitä ja tarjolla on monenlaista ohjelmaa lapsille ja käytännön vinkkejä aikuisille.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Iltapäivän puuhailun lomassa konepaja tarjoaa vierailleen pullaa, kahvia, makkaraa ja mehua. Tervetuloa mukaan!

Aika: tiistaina 20.9. kello 15–18

Paikka: Staran konepaja ja korjaamo, Toukolankatu 6 ja Kokkosaarenkatu 1 (kauppakeskus Arabian vieressä)

Lisätiedot:

Yksikönjohtaja Kari Haapaniemi

puh. (09) 310 39630

Stara on Helsingin kaupungin rakentamispalvelu, joka rakentaa ja hoitaa katuja ja puistoja, korjaa rakennuksia, hoitaa luonnonmukaisia alueita ja tuottaa logistiikan ja teknisen alan palveluja.

Konepaja tarjoaa rakennusteknisiä palveluja Helsingin kaupungille, muulle julkiselle sektorille sekä yksityisille. Konepaja palvelee korjausrakennukseen ja kosteusvaurioiden korjaukseen liittyvissä asioissa sekä tarjoaa LVI-, metalli-, puu- ja sähköteknistä suunnittelua ja toteutusta.