Tekniikan museossa uudet yleisöopastukset

274
sateily.jpg
sateily.jpg

Säteilyn lumo –näyttelyyn alkavat 5.9. yleisöopastukset Tekniikan museossa. Museon pääsylipun hintaan kuuluvat yleisöopastukset järjestetään joka kuun 1. sunnuntai. Suurta mielenkiintoa herättänyt kiehtova näyttely yhdistää taidetta, tiedettä ja tekniikkaa.

SÄTEILYN LUMO – TAIDETTA, TIEDETTÄ JA TEKNIIKKAA on taidenäkökulmallaan ensimmäinen näyttely laatuaan Tekniikan museossa, jonka päänäyttelyt on keskittyvät tekniikan ja teollisen tuotannon tarinoihin sekä suomalaisen arjen historiaan. Tekniikan museo on lähtenyt etsimään uusia avauksia ja tämä näyttely on esimerkki erinomaisesta toteutuksesta näkemään ilmiöitä ja historiaa toisin.  

Tässä kiehtovassa erikoisnäyttelyssä nykytaideteokset ja dokumenttifilmit kertovat tarinan radioaktiivisen säteilyn satavuotisesta historiasta. Säteilyn lumo -näyttely koostuu kymmenestä nykytaideteoksesta ja niiden tematiikkaan liittyvistä runoista sekä dokumenttifilmeistä.

Taiteilijat Piet.sO ja Peter Keene ovat lähestyneet ristiriitaisia tunteita herättävää aihetta teoksissaan, joissa tieteen ja tekniikan prosessit ja esineet yhdistyvät taiteeksi.

Näyttelyn on tuottanut ranskalainen tiedekeskus Le Pavillon des Sciences ja sen ovat tuoneet Suomeen Tekniikan museo ja Säteilyturvakeskus STUK.  

Marie Curie, Pierre Curie, Hiroshima, Tshernobyl – säteilyn historiaan liittyvät henkilöt ja paikat herättävät vahvoja mielikuvia. Silti säteily on aihe, josta on vaikea muodostaa henkilökohtaista mielipidettä, ja joka kuitenkin on erittäin ajankohtainen. Säteilyn lumo -näyttely ei pyri ottamaan kantaa säteilyn ja ydintekniikan puolesta tai vastaan, vaan käsittelee ilmiötä taiteen ja tieteen keinoin ja pyrkii antamaan kävijälle keinoja ymmärtää sitä.

Tekniikan museo, Kuninkaankartanonsaari   Osoite: Viikintie 1, 00560 Helsinki  

Opastukset 5.9., 3.10., 7.11., 5.12. Opastus alkaa klo 14 ja sen kesto n. 30 min.

Näyttely avoinna 9.1.2011 asti.  

Liput museoon: Liput 1 e lapset yli 7 v., 2 e opiskelijat, 5 e eläkeläiset ja 6 e aikuiset.   Lisätiedot: www.tekniikanmuseo.fi  puh. 09-7288 440