Tekniikan museo esittäytyy

577
tekniikanmuseo_yleis.jpg
tekniikanmuseo_yleis.jpg

Tekniikan museo sijaitsee Kuninkaankartanonsaaressa Helsingin Vanhassakaupungissa, vuonna 1550 perustetun Helsingin kaupungin syntypaikassa.

Museon lukuisat erikois- ja perusnäyttelyt ovat saaneet kodikseen vanhat Helsingin kaupungin Vesilaitoksen suodatinhallit, joista vanhin on vuodelta 1877. Yhdessä Vanhankaupunginkosken rannan museosähköä tuottavan vesivoimalan kanssa Tekniikan museon rakennukset muodostavat upean historiallisen miljöön.

Tekniikan ja teollisuuden kehitys kertoo tarinaa Suomesta ja suomalaisuudesta. Museon vanhimmat esineet ovat 1800-luvun lopulta, uusimmat viimeisintä suomalaista teollista tuotantoa. Tarinoita meistä suomalaisista kertoo niin Ericssonin kammesta veivattava puhelin, OTK:n margariinitehtaan jättimäinen jäähdytyskompressori, suomalaisilla pelloilla kyntänyt punainen Pikku-Valmet kuin Ikaalisissa käytössä ollut vesisaha – löydä omat tekniikan tarinasi!

18.5.2008 vietetään kansainvälistä museopäivää. Tekniikan museokin osallistuu päivän viettoon. Sunnuntaina vietettävänä museopäivänä museoon on vapaa pääsy. Museo on avoinna normaalisti klo 12-16.

Museopäivän kunniaksi tarjoamme myös maksuttomia yleisöopastuksia Kemiaa koko elämä -näyttelyyn (kesto n 30 min). Ensimmäinen opastus on klo 13 ja toinen klo 14. Kierroksille mahtuu 25 ensimmäistä, ilmoittaudu lipunmyyjälle. Tervetuloa!

Tekniikan museo kartalla
Viikintie 1, 00560 Helsinki
http://www.tekniikanmuseo.fi/   

tekniikanmuseo.jpg