Tapahtumat ja festivaalit / Tapahtumakalenteri
Musiikki
Time28.-30.8.

Italian Jazz On The Road

Italian Jazz on the Road 2017.jpgItalian Jazz on the Road -kiertue saapuu Helsinkiin elokuun lopussa. Kolmessa konsertissa kuullaan neljää yhtyettä, joissa soittavat Metropolian Musiikin yhteistyökumppanin Saint Louis College of Music of Romen opiskelijat ja opettajat. Konserteissa vierailee esiintyjinä myös Metropolian opiskelijoita ja opettajia.

Ma 28.8. klo 19

Italian 60’s in Blues

Trio tutkii bluesin vaikutusta 60-luvun italialaisessa musiikkituotannossa. Aikakauden taiteilijat pyrkivät luomaan valtameren takaa kantautuville vaikutteille rakentuvaa omaa musiikkiperinnettään, joka vähitellen muokkasi paitsi italialaista populaarimusiikkia, myös sodanjälkeisen ajan elämäntapaa. Blueskaava, Motown-soundi, puhallisektiot ja eteenpäin puskevat rytmit syrjäyttivät klassiset orkesterit niiden viihdyttäjän roolista. Italialaista populaarimusiikkia ei ehkä olisi olemassa ilman näitä vaikutteita...

Pietro Venza - kitara

Andrea Rosatelli - basso

Daniele Chiantese - rummut

Vieraana Jarmo Hynninen - kitara (Metropolian Musiikki)

Ti 29.8. klo 19

Social Call

Eri yhteyksistä tunnetut jazzmuusikot kokoontuvat ensi kertaa yhteen uuden projektin äärelle. Social Callin ohjelmisto on vaihteleva valikoima kamarimusiikkia, Välimeren alueen lauluja ja jazzin eri tyylisuunnista vaikutteita saaneita sävellyksiä. Valtaosan teoksista on säveltänyt laulaja Elisabetta Antonini. Hänen tuotannossaan yhdistyvät luovalla ja hienostuneella tavalla taiteilijan oma, kirjallisuudesta innoituksensa saanut eurooppalaisen herkkä sävelkieli ja valtameren takaiset rytmit ja tunnelmat.

Elisabetta Antonini - laulu

Alessandro Gwis - piano

Guillermo Garcia Varga - kitara

Andrea Avena - kontrabasso

Tommi Rautiainen - rummut (Metropolian Musiikki)

Ke 30.8. klo 18.30

Blue Matter

Yhtyeen ohjelmisto rakentuu funk- ja jazzsävyin sovitetusta 60-90-lukujen italialaisesta populaarimusiikista sekä muusikkojen omista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan Paolo Conten, Pino Donaggion, Sergio Endrigon ja Pino Danielen mestariteoksia ajattomina, tämän päivän soundein ja rytmein väritettyinä versioina.

Giulia Capogrossi - laulu

Daniele Marcante - kitara

Francesco Luzzio - basso

Roberto Palladino - rummut

Väliaika

A Crush on Melody - An Italian Songbook

Mikä erottaa George Gershwinin säveltämän laulun Luigi Tencon laulusta? Monikin asia: historiallinen yhteys, aikakausi ja se tosiasia, että laulut kuuluvat erilaisiin musiikillisiin maailmoihin. Niitä yhdistää kuitenkin kaksi asiaa: lauluissa on tarina kerrottavaksi ja melodia laulettavaksi. Tässä projektissa sulautuvat perityt traditiot ja ulkoa omaksutut vaikutteet - klassinen italialainen lauluperinne ja jazz, melodia ja improvisaatio. On selvää, että Cole Porter ajattelia säveltäessään Puccinia ja Bruno Martino Nat King Colea!

Pierluca Buonfrate - laulu

Pierpaolo Principato - piano

Stefano Rossi - basso

Daniele Natalini - rummut

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Arabiasali

Arabiankatu 2

Hki 56

Nyt toista kertaa Eurooppaa valloittavan Italian Jazz on the Road -kiertueen järjestää Saint Louis College of Music of Rome ja sitä tukee Italian kulttuuriministeriön (MiBact). 10 Euroopan kaupungissa pysähtyvän kiertueen 50 konsertissa kuullaan yhteensä 30 nuorta muusikkoa. Helsingin ohella konsertit soivat muun muassa Amsterdamissa (Alankomaat), Aalborgissa (Tanska), Gentissä (Belgia) ja Kristiansandissa (Norja).

COPYRIGHT © 2014 ARTOVA, ALL RIGHTS RESERVED.