Tanssi – Teatteri – Arabian Katufestivaali

1224
Kuva 4

 

Tanssi ja teatteri ohjelma levittäytyy koko festarialueelle. Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.


 

Helsinki Traditional Jazz Dance Society

Helsinki Traditional Jazz Dance Society ry kuljettaa jazzin kultaisille vuosikymmenille: 1920-luvun villeihin Charleston-tunnelmiin, 1930–40 -lukujen swingin sykkeeseen sekä 1950 luvun rock’n rollin huumaan!

Tanssioppilaat kulttuurikeskus Caisan ja asukastalo Kääntöpaikan tunneilta esittelevät kevään 2014 tanssikurssien svengaavaa satoa, minkä jälkeen katsojat pääsevät opettelemaan hauskaa ja helppoa 1930-luvun muotitanssi Big Applea esiintymisryhmä Helsinki Traditional Jazz Dance Companyn tanssijoiden opastamana. Työpajaosuus sopii koko perheelle! Kuva: Nuppu Linnavuori


 

Laura Luna & Kaira Tribe – Tribal Fusion Belly Dance

Allure2Tribal Fusion-vatsatanssi on tuore ja monipuolinen tanssigenre, joka yhdistää elementtejä mm. American Tribal Stylesta, vatsatanssista, intialaisista tansseista, street-tyyleistä ja kansantansseista. 

Laura Luna on yksi lajin harvoista pioneereista Suomessa, ja hän hakee jatkuvasti lisää oppia ja inspiraatiota maailmalta lajin huipputaitajilta. Kaira Tribe on Laura Lunan tanssioppilaista koostuva esiintyvä ryhmä, joka esiintyy Lauran ohjauksessa vaihtelevilla kokoonpanoilla monenlaisissa tapahtumissa. Tällä kertaa helmat hulmuavat mukaansatempaavan electro-swingin tahtiin!


 

Hous3 of Qu33nz (14.00 & 15.00)

Hous3 of Qu33nzDancehall-tanssiryhmä Hous3 of Qu33nz  esiintyy Spittin’ Fiyah Soundin säestyksellä katutaidealueella. Qu33nit ovat pääkaupunkiseutulaisista nais-tanssijoista koostuva kollektiivi. Ryhmää luotsaa pää-osin mm. Finland´s Official DHQ 2010, HUD(HelsinkiUrbanDance) dancehall battle 1vs1 – winner (2012) Eski-Ma´( Maria Serena Järvinen ). Katutanssit ovat H.O.Q:n sydäntä lähinnä , dancehall ja hiphop. Hous3 Of Queenz:it ovat Suomessa ensimmäisiä jotka ryhmänä osallistuivat Street tanssien SM:n kisoihin dancehall tanssi muodostelmalla – katutanssimuodostelma sarjaan.


 

Afrikkalainen kylä

afrikkalainen kyla

Katufestaripäivänä Arabiaan ilmestyy pieni pala Afrikkaa. Rumpujen pauke kuuluu kauas, kyläläisten värikkäät asut hivelevät silmiä ja mausteinen tuoksu houkuttelee maistamaan afrikkalaisia herkkuja. Tanssia on tarjolla monessa muodossa: ihaile ryhmien esityksiä, punge itsesi soolorinkiin tai opettele muutamia tanssiaskeleita yhdessä kyläläisten kanssa. Tule nauttiman kyläjuhlan tunnelmasta kaikilla aisteilla!

12.00 Kylä avautuu
12.30 Bandandjou
13.30 Faso Kan
14.30 Wonuwali + Outin opetustuokio
15.30 Zoumana Dembele & Mande Maja Band
16.30 Dounya Fanyi Fan
17.00 Kylä hiljenee


 

Festaritanssit

Perinteisen lavatanssin huumaa keskellä kaupunkia Metropolia AMK, Galleria-salissa klo 10–15, sisäänkäynti Hämeentie 133 A.

Metropolian nuorekkaat tanssiyhtyeet tahdittavat menoa Arabian Katufestivaalin festaritansseissa. Viiden yhtyeen esittämänä kuullaan tanssi- ja säveltaiteen helmiä tutuista klassikoista uudempiin hitteihin tanssijalan tarpeisiin sovitettuina.

Luvassa tyylitajulla ja innostuksella toteutettu läpileikkaus tanssimusiikkityyleihin valssista ja tangosta humppaan ja perinnerytmeihin, lattareista jenkkitansseihin. Mukana eksoottisia rytmejä maailmalta – cumbiaa ja bachataa – sekä tietenkin Hopeinen kuu! Tule kuulemaan ja kokemaan, valitse suosikkisi kymmenistä kappaleista. Luvassa viisi tuntia monipuolista tyylien kirjoa!


 

Improvisaatioteatteriryhmä ”Hyvä Kysymys”

akf14 HYVÄ KYSYMYSEletään hetkessä Katufestareilla. Improvisaatioteatteriryhmä ”Hyvä Kysymys” rakentaa yhdessä yleisön kanssa puolen tunnin ajan tarinoita, jotka syntyvät esityksen aikana. Kukaan ei tiedä mitä tapahtuu, esityksiä ei ole valmiiksi harjoiteltu ja suunniteltu. Ai miksi? Toi oli todella ”Hyvä kysymys”!


 

Rojupöhö-nukketeatteri

rojupöhöRojupöhö-nukketeatteri 5-8 vuotiaille lapsille – haastamme lapsia miettimään tavaroiden ja ystävyyden tärkeyttä. Onko tärkeämpää uusi tavara vai sittenkin ystävät?

Esitys kertoo Ville Variksesta, joka on alkanut käyttäytyä omituisesti ja jonka käytöksen syitä hänen ystävänsä Lennu Liito-orava ja Kaarlo Karhu alkavat selvittää. Onko Villellä kenties Rojupöhö (Rojulius Pukulius), tuo viime aikoina kovasti yleistynyt tauti?

Esityksen lopuksi koko ryhmälle tehdään lääkärintarkastus rojupöhötartunnan välttämiseksi.