Tanssi

535
Etnica_bollywood_promo.jpg

Tanssi tuodaan kaduille nyt isosti ja suurella energialla! Joukkoon mahtuu Bollywood-tanssia, Puerto Ricon klubirytmejä sekä improvisaatiota tilan ehdoilla. 

Alla voit tutustua vuoden 2015 festareiden tanssitarjontaan.

Dance Group Etnica – tanssiryhmä täynnä energiaa, menoa ja meininkiä!Friskis&Svettis – tanssin iloa kaikille!Puerto Ricon klubirytmejä Helsingin Aikuisopistolta!Virvastus – liikkeellinen ja sanallinen loitsu, Afrikkalainen kylä, TwoRamsDance


 

Dance Group Etnica – tanssiryhmä täynnä energiaa, menoa ja meininkiä!

Dance Group Etnica on etnolajeihin erikoistunut tanssiryhmä, joka vaikuttaa pääkaupunkiseudulla sekä kysyttäessä myös ympäri Suomea. Ryhmän päälajeja ovat Itämainen tanssi (Bellydance), intialainen Bollywood sekä Latin Show. Ryhmän on perustanut Mikaela Jokinen, joka toimii päätoimisena freelance-tanssiohjaajana sekä esiintyjänä. Ryhmä esiintyy säännöllisesti ja on sijoittunut kunniakkaasti erilaisissa kilpailuissa. Lue ryhmästä lisää nettisivuilta!

klo 13.20, 14.15 (Sirkus- ja tanssilava) 


 

Virvastus – liikkeellinen ja sanallinen loitsu

kaupunkiKontti2.jpg

klo 13.50, 14.50 Teatterimaailman sisäpiha)

Virvastus on esitys, jossa osa materiaalista on käsikirjoitettua ja koreografioitua, osa syntyy improvisoiden tilanteen ehdoilla. Esitys soveltuu kaikenikäisille. Esityksen peruselementit ovat tanssi ja runous. Tanssijat värittävät toisiaan sekä sanoin että konkreettisin maalein, runolla tanssitetaan sekä esiintyjää että yleisöä.

Kivi&Nosto -kollektiivi on työpari, jonka muodostavat Jukka Piitulainen ja Mervi Leivo. Tutustu Moppisiin Facebookissa!

kaupunkiPasila2.jpg

Kuvat: Liisa Noponen


 

Puerto Ricon klubirytmejä Helsingin Aikuisopistolta!

unnamed-1.jpg

Helsingin Aikuisopiston Reggaeton-ryhmän oppilaat esittävät Latinalaisesta Amerikasta lähteneeseen polttavan kuumaan tanssityyliin opettaja Mikaela Jokisen koreografian. Luvassa on Puerto Ricon klubirytmejä, kovaa asennetta ja liikkeitä, joita näkee vain musiikkivideoissa. Tämän haluaa nähdä!

klo 17.10, 17.45 (Sirkus- ja tanssilava)


 

Afrikkalainen kylä

14207755835 079ccabf5c z

Kuva: Outi Maaria Neuvonen

Kivitorilla (Hämeentie 144)

Musiikkia, tanssia, ja tutustumista teen äärellä. Afrikassa arkipäivää on istua kadulla ja juoda teetä ja tutustua toisiin ihmisiin ja keskustella jokapäiväisistä asioista. Teen kautta voi ottaa hetken ja vain tutustua kanssaihmisiin, jotka voi olla entuudestaan tuttuja tai ventovieraita. Idea on viettää aikaa yhdessä ja nauttia seurasta.

Afrikkalaisessa kylässä pääset kokemaan erilaista kulttuuria. Laulua ja kora-soittoa, djembe-rumpujen soittotyöpajoja, tanssityöpajoja sekä mahtavia tanssiesityksistä! Ja välissä tanssitaan vapaasti alkukesän lämmössä!

Kylässä tarjolla taiteen lisäksi afrikkalaista teetä ja maukasta ruokaa!

Mukana johtavia afrokulttuurin tekijöitä mm. burkinafasolainen ammattitanssija Sibiry Bebe Konate, Ndjara + Afro performance group ja muita.

Afrikkalaisen kylän ohjelma:

12.30 Intro esitys: Sibiry Konate & Sanna Karlsson-Sutisna & Joona Traoré (Kora) (20 min)
13.00-14.00 Burkina fasolaista ruokaa (Delphine)
13.30 Njara & Afro Performance Group (10 min)
14.00 Rumputyöpaja (30 min) – voi tuoda omat rummut mukaan
14.30 Tanssityöpaja (30 min)
15.30 Solot (Sibiry 5 min), Njara (5 min)
16.00 Ndjara + Afro Performance Group (10 min)
16.30 Kora –soitto (Cheikh, Joona duo, 20 min)

HAFF Helsinki African Film Festival Kinoteltan ohjelma:

12:00 Deweneti, Senegal 2006, 15 min
12:15 Katulapsesta roolimalliksi, (Taksvärkki) Finland, 10min
12:30 Tea Ceremony
13:00 Life is Waiting, Western Sahara, United States 2014, 60min
14:00 Tea Ceremony
14:30 African tales, Tanzania 2008, 65min
15:40 AAVE festival pop-up screening 60min – Eino Ruutsalo 16mm
16:50 Examen D’etat, Congo 2014, 92min
Väliajoilla kolmivaiheinen Länsi-Saharalainen teeseremonia

– Kinoteltta toimii aurinkoenergialla!

Liikkuvan kuvan festivaali AAVE (Alternative AudioVisual Event) esittää suomalaisen taidemaalarin ja kokeellisen elokuvan tekijän viisi teosta. Elokuvat projisoi filmiaktiivi Petteri Kalliomäki. Esitys klo 16 HAFF:in teltassa. Yhteiskestö noin 45min. Hyppy (1965, 5min), +Plus –Minus (1967, 6min), Kaksi kanaa (1963, 4min), Kineettisiä kuvia (1962, 6min), Kansa kuvissaa (1974, 18min)


 

Friskis&Svettis – tanssin iloa kaikille!

Friskis SvettisFriskis&Svettis Helsinki ry (perustettu 1992) on toiminut Arabian alueella syksystä 2013 lähtien. Vapaaehtoistyöhön perustuvana, voittoa tavoittelemattomana liikuntajärjestönä haluamme tarjota mahdollisimman monipuolista ja helposti omaksuttavaa ryhmäliikuntaa kaikenikäisille liikkujille.

Arabian katufestivaaleilla välitämme tanssimisen iloa. Seuramme tiloissa, osoitteessa Hämeentie 153 on mahdollista osallistua maksutta klo 17.00–18.00 Tanssi Fuegoon. Ovet ovat avoinna ja pannu kuumana klo 14.00–18.30.

Friskis&Svettis tanssitunti korostaa yksilöllistä osaamista ja tanssiessa jaettua iloa. Tunnilla tärkeää eivät ole tanssin tekniikka tai askeleet. Korostamme tunnetta ja oman kehon liikettä tanssista nauttimisen lähtökohtana. Tanssi on ensisijaisesti tunnekieli ja itseilmaisun väline, ja siten kaikille mahdollinen liikuntalaji.

Ryhmämme koostuu ohjaaja Niina Hämäläisen lisäksi F&S jäsenistä, jotka käyvät tanssitunneillamme joko säännöllisesti tai satunnaisesti.

Tule tanssimaan ja fiilistelemään kanssamme! Voit tutustua meihin tarkemmin täällä ja yleisempää tietoa tanssista löytyy täältä!

”Liikkuvat lantiot, vahvat vatsat” – kokemuksia afrotanssista.

klo 13.45 (Sirkus- ja tanssilava)


 

TwoRamsDance

tworamsdance

TwoRamsDance liike kollektiivi tuottaa improvisaatiosta kumpuavia tanssiteoksia, sekä liikerharjoitteita kaikentasoisille liikkujille.

”Liike kuuluu kaikille ja kaikkialle.” on mottomme. Nettisivu

 


 

ZUMBA with Rina

zumba.jpg

Katufestivaalilla pääsee kokeilemaan hauskaa ja virkistävää zumbaa sirkus- ja tanssilavalla!

Zumbatunnille mukaan riittää iloinen asenne, ulkokengät, juomapullo ja sään mukainen vaatetus.

Tutustu Rinan Arabian puistojumppiin Facebookissa ja aloita aktiivinen kesä iloisessa seurassa!

rina.knape@gmail.com

050 593 4064