Taidenäyttely/ Juhani Oikarinen

282

Juhani Oikarisen taidenäyttely
Minä vs Mieleni – taistelu tästä hetkestä

Galleria Kolmas Kerros 19.3.-7.4.2013

Mielen alituinen laukka menneessä on este luovuudelle. Yritän keskittyä, syventyä aiheeseeni. Pelkkä keskittyminen ei ole läsnäoloa, se on myös menneiden, vanhan datan rullaamista. On osattava antautua tähän hetkeen, koska todellista luovuutta voi olla vain nyt, kaikki muu on kopiointia.

Mieleni tekee kaikkensa estääkseen pääsyn hetkeen. En ole enää tyytyväinen mieleni toimintaan, siihen miten havainnoin ympäröivää maailmaa. Mieleni tapaan tulkita kaikkea vanhan datan perusteella. Ainainen huomisen vatvominen ja epäonnistumisen pelko estävät elämän kokemisen sellaisena kuin se eteen tulee, suurena seikkailuna.

Mielestäni mieleni on esteenä luovuudelleni. Pitääkö mielelleni järjestää yt:t vai voinko antaa lopputilin suoraan?

Olen työstänyt lopputiliä mieleni vallalle kuvien tekemisen kautta. Syvälle juurtuneen vanhan opitun ja opetetun muuttaminen on tuskallista. Teoksia mielen vallankäytöstä minän eri osa-alueilla, on syntynyt toista kymmentä. Kaikki hyvin henkilökohtaisia. Esittelen urakkani edistymistä blogissani http://www.jusoik.com/blog.html ja tuloksia pääsiäisnäyttelyssäni, Galleria Kolmas Kerros.

Hetkessä eläminen on taiteilijalle tärkeää, ja se voi olla ongelma yhteiskunnallisestikin. Kun tarkkailet metrossa ihmisten naamoja, havaitset helposti, ettei läsnäolijoita ole. Voit miltei kuulla, kuinka mielet veisaavat vanhoja virsiä ja pelottelevat huomisen katastrofeilla. Jo yksikin huono mieli myrkyttää ympäristön, mitä sata mieltä saavatkaan aikaan. Kun kohtaan aidosti läsnä olevan ihmisen, tunnen hänen valaisevan olemuksellaan koko tilan. Hetkessä elämisen taidon pitäisi kuulua jo peruskoulun koulutusohjelmaan!

Galleria avoinna: ti-pe 13-18, la-su 12-16.

Liikenneyhteydet

Bussit HSL 71, 71v, 74, 68, 506 suoraan ovelle.

Raitiovaunut 6 ja 8, 600m kävelyä.

Liikuntarajoitteiset, käynti kaanankadun puolelta.

Taiteilijayhteisö ja Galleria Kolmas Kerros ry

Hämeentie 157 Arabianranta

00560 Helsinki