Arabian alueen taidekoordinaattori

427

Hei, olen tanssitaiteilija, tanssitaiteen maisteri Marja Merisalo ja aloitin keväällä Arabian alueella Artovan taidekoordinaattorina. Artova haluaa suunnata toimintaansa enemmän myös kulttuurin pariin ja onkin nyt avaamassa uusia kiintoisia väyliä kulttuurin kentällä.

Tulen itse taiteilijana tanssin ja esittävän taiteen parista mutta eri taiteenalojen välinen crossover- työskentely on minulle luontevaa ja kiinnostavaa. Kuulun kansainväliseen teatteriryhmään ja olen kiertänyt sen mukana eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Lastenkulttuuri on lähellä sydäntäni ja olenkin toiminut myös lastenkulttuurin läänintaiteilijana.

Täällä Arabiassa aloitin alueeseen tutustumisen ja orientoitumisen omalla taiteellisella työskentelylläni ohjaamalla Arabian peruskoulussa Hanuman- Tuulen Poika tanssiteatterityöpajan ja -esitykset. Kaksi koulun kakkosluokkaa opettajineen osallistui projektiin, joka kesti kaksi kuukautta. Harjoittelimme päivittäin tanssia, rytmiä, lauluja ja draamaa. Pajan lopuksi valmistui värikäs ja vauhdikas ”Tuulen Poika” -esitys. Nuoret osallistujat olivat innolla mukana alusta alkaen ja lopulta olimmekin saaneet aikaan oikean Intia-buumin koko koulussa. Monet koulun oppilaista tulivat katsomaan esityksen useita kertoja sekä vaivihkaa opettelivat ”Tuulen Pojan” tansseja ja lauluja.
”Hanuman -Tuulen Poika” olikin menestys ja sen näki n. 1500 lasta ja nuorta lähialueilta. Esiinnyimme myös lasten kanssa Arabian Katufestivaalilla sekä Teatris -tapahtumassa Espan lavalla. Niinpä nuoret esiintyjät pääsivät kunnolla näyttämään uusia taitojaan ja esiintymisen iloaan.

Seuraavaksi keskityn Arabian alueen omiin taiteilijoihin ja taideresursseihin sekä aloitan koordinoinnin paikallisten taiteilijoiden yhteen saattamiseksi. Olen käynnistämässä ArtPeople Arabia kulttuuritoimintaa alueella. Sen avulla pyrimme verkottamaan taiteilijoita ja luovia toimijoita sekä luomaan uusia mahdollisuuksia Arabian alueen taiteilijoiden esiin nostamiselle. Arabian alueella kun on selvää potentiaalia ja imua nousta dynaamiseksi, tunnetuksi kulttuuri- ja taiteilijakaupunginosaksi – ja siihen päin suuntamme.

Onko sinulla ideoita, näkemyksiä ja ajatuksia, mikä tekisi Arabiasta elävän ja omalaatuisen taiteilijakaupunginosan.
Ota yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä.

Kesäisin terveisin,

Marja Merisalo
taidekoordinaattori, Artova