Syksyn kursseja Sarjakuvakeskuksella

252

Sarjakuvakeskus (Hämeentie 150) järjestää monipuolisia kursseja aikuisille ja lapsille. Ilmoittautuminen ja lisätietoa os. http://sarjakuvakeskus.fi/kursseista/
Tiedustelut info@sarjakuvaseura.fi

INSPIRAATIOKURSSIN PALUU
2.9.-4.11.2010, to klo 17-19 (23.9. ei ole kurssia)

Kurssin aikana tehdään oma sarjakuvalehti. Samalla käydään läpi sarjakuvan tekoprosessi tarinan ideoinnista valmiin lehden painamiseen. Kurssilla tehdään pieniä harjoituksia tekoprosessin eri vaiheisiin liittyen, mutta pääpaino on oman lehden työstössä. Kurssi on pääosin tarkoitettu kevään 2010 inspiraatiokurssille osallistuneille, mutta mukaan mahtuu hyvin myös uusia kurssilaisia.

Hinta:  70 /55 € (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)
Opettaja: Sarjakuvataiteilija Mari Ahokoivu ja mahdollisesti vierailevia opettajia

RANSKAN KIELI TUTUKSI SARJAKUVAN AVULLA
14.9.-30.11. ti 17-19, 12 kertaa

Tule oppimaan ranskaa helpolla ja mukavalla tavalla sarjakuvan parissa. Kurssille voivat osallistua kaikki halukkaat omasta tasosta riippumatta. Mukana on kolme eri tasoryhmää: vasta-alkajat, keskitaso ja edistyneet.

Kurssi koostuu lukupiireistä, vierailuista ranskalaisiin sarjakuvanäyttelyihin ja tutustumiskäynneistä Ranskan kulttuurikeskukseen sekä Sarjakuvaseuran kokoelmalle.

Opettaja: Toma Alain Henry (puhuu myös suomea)
Hinta: 90/75€ (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

KÄSIKIRJOITUSTYÖPAJA
28.9.-30.11. ti klo 17-19, kymmenen kertaa

Käsikirjoitustyöpaja on jatkoa viime syksyn Perusteellinen ja monipuolinen käsikirjoituskurssi -kokonaisuudelle, mutta ei edellytä edellisen kurssin käymistä. Työpaja on tehtäväpainotteisempi ja sisällöiltään se keskittyy tarinankerrontaan, henkilöhahmoon, tarinan rakenteeseen, writer’s blockiin ja kokonaisuuden hallintaan.

Opettaja: Sarjakuvataiteilija ja -opettaja Antti Hintsa (Antti Kiro)
Hinta: 75/60€ (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

KOMIIKAN JA HUUMORIN TYÖKALUT
6.10.-24.11. ke 17-19, kahdeksan kertaa

Kurssilla opiskelija tutustuu komiikan eri teorioihin sekä kokeilee erilaisia menetelmiä ja työtapoja komiikan luomiseen sarjakuvan keinoin. Erityisesti perehdytään komiikan mahdollisuuksiin ja rajoitteisiin strippimuotoisessa sarjakuvassa.

Opettaja: Sarjakuvataiteilija Joonas Lehtimäki (mm. Anonyymit eläimet)
Hinta: 65/50€ (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

6-13-VUOTIAIDEN ILTAPÄIVÄKURSSI
8.9.-8.12. Keskiviikkoisin 14 kertaa kello 15–16.30

Käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet – ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksi piirtäminen ja tekstaus – itse tehden. Suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä. Tuttuja ja harvinaisempia välineitä. Mukaan voi tulla joko koko kurssille tai muutamalle kerralle. Kurssi on sopiva sekä uusille tulokkaille että aiemmin sarjakuvakurssilla käyneille.

Hinta 70€ / 14 kertaa, 30€ / viisi kertaa tai 8€ / yhden kerran, sisältää materiaalit – omiakin saa ottaa mukaan. Hinnat sisältävät materiaalit. Sisarusalennus on 25 %.

Tervetuloa!