Suuri Katutaidetapahtuma 14.5.

631
logo_sktt_pikku

Katutaide valtaa Arabianrannan, Toukolan ja Vanhakaupungin 14.5. klo 11-16. Paikalle on tulossa hämmentävä kirjo kovatasoisia taiteilijoita, sellaiseksi haluavia sekä eri taiteenlajeja harrastavia. 

pdf Printattava tahtumakartta selosteineen tästä! 917.96 Kt

Suuresta Katutaidetapahtumasta tehdään eri taiteenlajit toisiinsa törmäyttävää elämystä, jolla väläytetään näkyville suomalaisen katutaiteen moninaisuus.

Tätä sivua tullaan päivittämään tapahtumaan asti. Paikalla myös runsaasti katoksia niin sadekaan ei haittaa.

Katutaideareenat Arabianmäenpuistossa Hämeentie 144

Katutaidekatu ja Puistoteltta
mm. Improvisaatioteatteri Naamat, Orkestar Strada, Vauva, Kyökkifunkki, Dodo, Sarjakuvakeskuksen sarjispajoja. 

Valokuvanäyttelyitä
mm. Ossi Kajas ja Taika Ilola..

Tori
mm. The Funky Foot Clan, DJ Dead-O, Super Janne, J Riskit, Dumb, DJJP, Italo Sami, Nopsajalka ja Svengali…

Buffattu katutaidenäyttely
mm. Vilunki 3000, Jani Tolin, Egs, Konsta Ojala, Benjamin Prinssi, Petteri Tuokko, Sauli Sirviö, Janne Jääskeläinen, Tomi Koskinen, Alan Kuivalainen, Jussi TwoSeven. Näyttelyssä nähdään hyvin erilaista jälkeä aina julistetaiteesta joka kumpuaa kadulta suuriin seinämaalauksiin ja veistoksiin. Esillä on taiteilijoita jotka ovat muovanneet käsityksemme siitä mitä elävä kaupunkitaide voi olla.

Bufffattuun haetaan vielä muutamaa tekijää. Työn voi toteuttaa paikan päällä tai etukäteen ja se voi olla installaatio, maalaus, piirustuksia, veistos. Punaisena lankana toimii ajatus ”post-graffittista” tai ”neo-graffittista” eli katutaiteesta joka on kehittynyt graffittista kohti moniuloitteisempaa ilmaisua kuitenkin unohtamatta graffittin juuria. Ilmoittaudu mukaan suuri.katutaidetapahtuma@gmail.com 

Puiston nurmikenttä
On avoinna teoksille ja taiteilijoille, ja sinne toivotaan lukuisia samanaikaisia esityksiä, teoksia, näyttelyitä ja kohtaamisia. Paikalla on myös väliaikainen graffitiseinä johon pyydämme kohdistamaan maalaukset, niin voimme järjestää tapahtuman tulevinakin vuosina. Tervetuloa mukaan. Voit ilmoittautua lopun kommeneihin tai osoitteeseen: suuri.katutaidetapahtuma@gmail.com tai tulla vaan paikanpäälle. Katu on avoin!

Arabian Aukiolla, Intiankatu 1
Lippakioskin kulmilla akustista musaa: mm. Hermanni Turkki, Yöjuoksijat, Dog In A Bucket, Juha Pekka Tapani Heikkinen…

 

Jury valitsee kaikesta paikalla olevasta katutaitesta vuoden katutaiteilijan/teoksen, joka palkitaan Kuohu palkinnolla. Tuomareina Jani Leinonen, Kaisa Heinänen, Otso Kantokorpi, Paavo Arhinmäki.

Katso myös vasemmasta navista mitä kaikkea muuta Isossa Kierrätystapahtumassa on samaan aikaan. 

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Suuri Katutaidetapahtuma on osa Isoa Kierrätystapahtumaa, jossa kävi vuonna 2010 reilut 5000 kierrätyksestä ja katutaiteesta kiinnostunutta.

Pääjärjestäjä Arabianranta- Toukola- Vanhakaupunki – kaupunginosayhdistys, yhteistytössä: Metropolia/Kulttuurituotanto, Sarjakuvakeskus, Circo, Kääntöpaikka, Dodo, Kuohu.

Grafiikka: Mikko Kempas, Buffattu kuratorointi: Christian Sjöholm, Tuottajat: Wisam Elfald, Juha Heikkinen, Kaisa Karkkonen, Liini Laes, Taneli Kainulainen, Juha Pitkänen, Satu Kojo, Tatu Vanhatalo, Mandi Vermilä. Tuottajien ohjaus: Tytti Huhtaniska, metropolia, Tiedotus: Wisam Elfald ja Tatu Vanhatalo, Vastaava tuottaja: Janne Kareinen.

Vilaise myös Facebookryhmä, Päivitämme sinne katutaidetta ja kierrätystä.

Tehdään Arabiasta yhdessä katutaiteen mekka!