Sukututkimus -kurssi alkaa keskiviikkona 14.9.

360
kaantislogomv_pieni.jpg
kaantislogomv_pieni.jpg

Kääntöpaikalla alkaa keskiviikkona 14.9. sukututkimuksen perusteet -kurssi. Kurssilla keskitytään kirkonarkistoihin ja niiden käyttöön sukututkimuksessa. Aihepiireinä ovat mm. sukututkimuksen esi- ja rinnakkaistyöt, arkistot ja niiden käyttö, kirkonarkistot, nimikäytäntö sekä ATK:n ja internetin käyttö sukututkimuksessa.

Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille ja jo jonkin verran sukututkimusta tehneille.Kurssiin sisältyy opetuskäynti Kansallisarkistoon. Kurssin vetäjänä toimii sukututkija Kari-Matti Piilahti, josta lisätietoja täällä.

Sukututkimuksen perusteet
Keskiviikkoisin 14.9.-26.10. (7 krt)
Klo 18.35–21
Tila Klubi
Ohjaaja Kari-Matti Piilahti
Hinta 80€ / 85€
Ilmoittautuminen 

Kurssilla keskitytään kirkonarkistoihin ja niiden käyttöön sukututkimuksessa. Aihepiireinä ovat mm. sukututkimuksen esi- ja rinnakkaistyöt, arkistot ja niiden käyttö, kirkonarkistot, nimikäytäntö sekä ATK:n ja internetin käyttö sukututkimuksessa. Kurssi sopii hyvin vasta-alkajille ja jo jonkin verran sukututkimusta tehneille. Kurssiin sisältyy opetuskäynti Kansallisarkistoon.

Sukututkimus jatko
Keskiviikkoisin 2.11.-14.12. (6krt), ei kurssikertaa 30.11.
Klo 18.35-21
Ohjaaja Kari-Matti Piilahti
Hinta 70€ / 75€
Ilmoittautuminen 

Kurssilla tutustutaan kirkonkirjatutkimuksen ohella ja sen jälkeen käytettäviin lähderyhmiin. Kurssin aiheina ovat mm. erilaiset valtionhallinnon asiakirjat (henki-, maa-, tuomio- ja sotilasasiakirjat sekä perukirjat), muuttoasiakirjat, Suomen asutuksen yleisluettelo ja kartat. Kurssi sopii parhaiten henkilöille, jotka ovat tehneet jo jonkin verran sukututkimusta, esim. kirkonkirjoista.