Sirkus ja akrobatia

2075
NooraWendelius AkrobatiaaCyrRenkailla

Taikuutta, rengasakrobatiaa vai sirkustyöpaja? Tasatunnin näytökset vai yllätysesiintymiset festivaalialueella? Onneksi ei tarvitse valita, sillä näitä kaikkia nähdään ja koetaan Arabian Katufestivaaleilla vuonna 2017! SIrkusohjelmaa voit katsella keskellä katua osoitteessa Hämeentie 138. Jotkut sirkustaiteilijat yllättävät sinut, ja ilmestyvät festivaalikävijöiden keskeltä!


Noora Wendelius – akrobatiaa Cyr-renkaalla! – 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 ja 17.00 – Hämeentie 138

Ihastu Noora Wendeliuksen ennakkoluulottomaan akrobatiaan Cyr-renkaalla! 26-vuotiaan helsinkiläiselläsirkusartistilla ja -ohjaajalla on kertynyt sirkuskokemusta laidasta laitaan, mutta nykyään Noora näkee useimmiten erikokoisilla renkailla, joko maassa tai ilmassa. Esiintyminen on Nooran intohimo, ja sirkustaiteessa häntä kiehtoo sen monipuolisuus.

Keikkatilaukset noora.wendelius@gmail.com facebook.com/noorawendelius


 

Sirkus Magentan sirkustyöpaja kaikenikäisille – 14.00-15.30

Sirkus Magenta

Tule temppuilemaan Sirkus Magentan kanssa! Hauskassa työpajassa kokeillaan eri sirkuslajeja akrobatiasta jongleeraukseen. Avoimeen sirkuspajaan voi piipahtaa koska vain, eikä aikaisempaa kokemusta sirkuksesta tarvita. Työpaja sopii kaiken ikäisille.

Sirkus Magenta ry on ympäri pääkaupunkiseutua toimiva sosiaalisen sirkuksen yhdistys, jonka tavoitteena on tukea henkistä ja fyysistä hyvinvointia sirkuksen avulla. Tuotamme sirkustoimintaa erityistä tukea tarvitseville ryhmille sekä kaikille avointa sirkusopetusta. Kysy lisää Magentan alakoululaisten sirkusleireistä, jotka järjestetään Suvilahdessa 5.–9.6. ja 12.–16.6.2017!

www.sirkusmagenta.fi www.facebook.com/sirkusmagenta www.instagram.com/sirkusmagentaAlakoululaisten sirkusleirit www.facebook.com/events/381878102173985


 

Sara Tolpo – nuori trapetsilupaus

Sirkus Tolpo Sara

Vasta 14-vuotias, mutta monessa mukana ollut Sara Tolpo tuo Arabian Katufestivaaleille itse suunnittelemansa trapetsinumeron, jossa musiikki on tärkeässä roolissa. Tule mukaan ihastelemaan tämän nuoren ammattilaisen kädenjälkeä!

Sara Tolpo on nuori trapetsilupaus, joka on esiintynyt aiemmin mm. Sirkus Tähden riveissä.


 

Taikuri Tuhkanen – 13:10, 15:10, 17:10 – Hämeentie 138

taikuri jonglööri Tuhkanen

Taikuri ja viihdyttäjä Lauri Tuhkanen tuo Arabian Katufestivaaleille 15 minuutin mittaisen soolonsa, jossa yhdistyvät niin taikuus, komiikka kuin jonglöörauskin. Kaikki jongleerausvälineet eivät tosin ole perinteisimmästä päästä, vaan pallojen lisäksi kyytiä saa myös esimerkiksi harja!

Lauri Tuhkanen on valmistunut vuonna 2016 Turun Taideakatemian sirkuslinjalta ja siitä lähtien toiminut ammattitaikurina. Hän on voittanut myös useita palkintoja erilaisista taikakilpailuista, merkittävimpänä Ravintolataikuuden Suomen mestaruuden vuonna 2015. http://laurituhkanen.com/


 

Tankotanssija Camilla Rantanen – 17:30

TankotanssijaCamilla

Camilla Rantanen on 22 vuotias dramaturgian opiskelija Teakista. Työkseen hän opettaa tällä hetkellä tankotanssia ja akrobatiaa tanssikoulu Rock the polella. Valokuvaaja: Heidi Talvilahti.


 

Miradonna Sirkka – vannemanipulaatio – 12:00, 12:45, 17:45, 18:30 – Hämeentie 138

18575103 10154897540883557 2140432979 o

Sirkan taiteessa avainsana on vapaus. Osallistujat voivat itse valita mihin vaikutteisiin tarttuvat. Sirkustaide on hänelle liikkeen vapautta: halua ymmärtää kuka liikkuu, missä liikkuu ja miten. Sekä miten väline sijoittuu yhtälöön esiintyjän ja osallistujan kontaktin kanssa. Miten ihmiset kommunikoivat ja mikä on välineen tapa kommunikoida? “Rakennan maailmoja sirkuksen keinoin. Taiteessani on kyse maailmoihin sukeltamisesta. Siellä jokainen voi olla oma itsensä. Minulle katsojat eivät näyttäydy erillisinä teoksen ulkopuolisina henkilöinä, vaan he ovat osallistujia.”

Miradonna Sirkka on sirkustaiteilija, joka valmistui Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2016 ja aloittaa tulevana syksynä maisteriopinnot Aalto yliopiston Visual culture and contemporary art koulutusohjelmassa. Sirkka toimii monitaiteisen Recover Laboratory companyn ohjaajana ja esiintyjänä. Arabian katutaidefestivaaleilla Miradonna esiintyy vannemanipulaatioperformanssilla. Performanssi pohjautuu improvisaatioon ja ammentaa inspiraatiota kesäisestä festivaalitunnelmasta.

www.miradonnasirkka.com
www.recoverlaboratory.com

Kuvaaja: Anna Björklund