Seikkailu ihan lähellä

662
IMG 2906 Tapio Rantala

Haluatko kurkistaa, mitä talosi takaa löytyy? Esitellä sukulaisille uuden asuinalueen kiehtovaa historiaa?

Arabian kotikaupunkipolut ovat nyt kaikkien käytössä ja avaavat uusia näkökulmia Arabianrantaan, Toukolaan ja Vanhaankaupunkiin. Ne on tehty sinulle, joka tykkäät kulkea silmät auki ja nähdä metsän puilta. Mihin kellonaikaan hyvänsä.

Kotikaupunkipolkumme toimivat näin: Artovan sivuilta löytyy kartta kohdekuvauksineen. Polkuja on kaksi, ja niiden avulla voit tutustua luontokohteisiin, historiaan ja hauskoihin yksityiskohtiin. Yhteen tai useampaan, kohteita on yhteensä 47! Kierrä vaikka uusimpien kerrostalojen kautta Kumtähden kentälle. Tai pysähdy hetkeksi kiireen keskellä Annalaan, ja kohdekuvaus kertoo, minkä rakennuksen edessä seisot. Voit printata lyhyet tekstit mukaasi. Lisätietojen kartuttamiseksi otamme mieluusti vastaan palautetta ja uusia havaintoja kaikilta polkuja kiertäneiltä.
   
Arabian Kotikaupunkipolkujen mobiilisovelluksella saat reittipisteiden tiedot myös sinne, minne satut retkelläsi sattumalta päätymään. Askarruttaako, mikä tuo punatiilinen talo olikaan… entä mitä näkyy Vanhankaupungin lahden toisella puolella. Tieto saattaa löytyä kotikaupunkipoluilta!

Minun taloni Arabianranta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua polkuihin niiden tekijöiden kanssa. Esittely kulkee talosta taloon perjantaina 14.9 kello 18-20 Posliinikatu 2:ssa ja 4:ssa sekä Posliinikatu 6:ssa.
 
Opastettu kierros on antoisa tapa päästä mukaan kotikaupunkipolulle. Lauantaina 22.9 kello 12 kotikaupunkipolkujen isä Pauli Saloranta opastaa uuden Toukola-Vanhakaupunki-Arabianranta –polun, osana Artova 35v -juhlintaa. Kierros lähtee Arabianmäen puistosta, joka on Arabian tehtaanpiipun juuressa Hämeentien toisella puolella.

Tiedätkö missä on Perhe-reliefi? Entä iilimatolammikko? Tule mukaan kävelemään ja löytämään!

Terveisin Artovan kotikaupunkipolkuryhmä

Kuva: Tapio Rantala