Scifimusikaali Kybeia saapuu Kääntöpaikkaan!

216

Tulemme tammikuun viimeiseksi viikonlopuksi vierailemaan kolmella esityksellä Kääntöpaikkaan.

Kiertävä scifimusikaali KYBEIA! Kuinka toimii yhteiskunta, jonka ainoa edellytys on riittävä luuseri-factor? Planeetta X-bo:ta [exbo:] markkinoidaan lähitulevaisuuden paratiisina, jossa rodulla, sosiaalisella statuksella, oppiarvolla tai rahallisella menestyksellä ei ole mitään merkitystä. X-bo on paikka, johon on mahdollista päästä, vaikka olisi jo leimautunut elämässään epäonnistujaksi.

Kuinka käy naisen, joka hakee turvapaikkaa omasta synnyimaastaan? Tai miehen, jonka media on riepotellut itsemurhan partaalle? Voiko X-bo:n kaltainen paratiisi todella olla olemassa? Paikka, jossa nämä kaksi ja monet muut yhteiskunnalliset väliinputoajat voisivat aloittaa alusta, ilman heihin kohdistuvia ennakkoluuloja?

Kybeia on teos joka rakentuu peliformaattien ja erilaisten kokeellisen teatterin menetelmien varaan. Teoksen käsikirjoitus alustettiin prosessidraaman ja devising-metodin avulla. Näytelmä on interaktiivinen – yleisö pääsee vaikuttamaan loppuratkaisuun, ja näin jokainen esitys on ainutlaatuinen.

ESITYKSET:

Espoo: 12.1. klo 19, 15.1. klo 19 ja 16.1. klo 19 
Helsinki/ Valtimonteatteri: 21.1. klo 19, 22.1. klo  19, 23.1. klo 19 Helsinki/ Kääntöpaikka: 29.1. klo 15 ja 30.1. klo 11 ja 15

LIPUT: 

10 / 8 euroa. Esitys sisältää kiroilua ja on siksi kielletty alle 10-vuotiailta. Varaa liput: liput@kybeia.fi Ammattilais -ja ryhmäalennuksia voi tiedustella samasta osoitteesta.

HUOMIO! Katsojapaikkojen määrät vaihtelevat esityspaikoista riippuen:
Kantokasken koululle mahtuu kerralla yli 300 katsojaa, Valtimonteatteriin n. 40 ja Kääntöpaikkaan noin 30.
Varaa siis paikkasi nopeasti!

TYÖRYHMÄ:

Teatteri Palokärki ja Teatteri Tapavinkeä

Ohjaus ja käsikirjoitus: Suzanne Ylönen
Äänet ja musiikki: Niina Hartikainen ja Laura Madekivi