Hedelmäpuu piknik 12.6

689
hedelmapuu2

Hedelmäpuiden istutusta, lennokkipaja, kivien maalausta, villivihaneskierros, siemeniä ja taimia, kahvila.. Ota piknik eväät mukaan ja tule! 

Annalan puutarhassa istutetaan omena- ja luumupuita Helsinki-päivän Hedelmäpuu Piknikissä sunnuntaina 12.6. klo 10-15

HEDELMÄPUU PIKNIKIN OHJELMA

Annalassa istutetaan Helsinki-päivänä omena- ja luumupuita. Satoa on luvassa jo Helsinki-päivänä. Opastetuilla villivihanneskierroksilla pääsee maistelemaan kaupunkiluonnon antimia klo 10 ja 13, ilmoittautuminen etukäteen.

Dodon Kaupunkiviljelijät jakavat tapahtumassa tulevaisuuden toivoja; siemeniä ja taimia. Tule ajoissa niin saat omasi! Paikalla on myös Marttojen puutarhaneuvoja.

Lapset pääsevät maalaamaan kivisiä leppäkerttuja ja muita puutarhurin pikkuapulaisia.

Lasten lennokkipajassa taas taitellaan väripapereista lennokkeja erilaisilla malleilla. Helsinki-päivän kunniaksi lennokkeihin kirjoitetaan tai piirretään ajatuksia Helsingistä – mikä on kivointa Helsingissä, mikä on oma lempipaikka kaupungissa. Lennokkitekstit ja kuvia kootaan myöhemmin tänne, josta niitä voi käydä lukemassa ja katsomassa. Paikalle rakennetaan myös lennokkirata, jossa järjestetään kilpailu siitä, kenen lennokki lentää pisimmälle.

Yleinen piknik-meininki on suositeltavaa ja eväitä voi myös ostaa Hyötykasviyhdistyksen kahvilasta.

12.6.2011 klo 10–15. Annalan kartano, Hämeentie 154.
Kahvila auki klo 10–14.

Villivihanneskierrokset klo 10 ja 13. Kierroksille mahtuu rajoitettu määrä osallistujia. Maksuttomat ennakkoliput noudettavissa Virka Infosta 5.6. alkaen.

Vapaa pääsy.

Facebook tapahtumailmo löytyy täältä.

 

***

Yhdessä istutettaville hedelmäpuille etsitään nyt puukummeja. Puukummit huolehtivat puista ja puolustavat taimia helteiden tai citykanien hyökätessä ja lupautuvat syömään osan herkullisesta sadosta! Tässä on hieno tilaisuus kerrostaloasukillekin saada ”oma” omenapuu hoidettavakseen. Puut kustantaa Helsingin kaupunki ja niiden hedelmät ovat kaikkien nautittavissa.

Ilmoittaudu 31.5. mennessä Hyötykasviyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Rannalle anu_ranta@yahoo.com . Laita viestiin yhteystietosi (nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero), kerro myös jos olet kiinnostunut ryhtymään puukummiryhmän vetäjäksi.

Helsinki-päivän Hedelmäpuu piknikin Annalassa järjestävät Artova, Dodo, Helsingin kaupunki ja Hyötykasviyhdistys.