Herkullinen fudge on helppo valmistaa, ja se sopii loistavasti pieneksi
makeaksi jälkiruoaksi. Fudgen voi maustaa eri tavoin, ja kauniiseen rasiaan ja sellofaaniin pakattuna ne ihastuttavat pikkujoululahjana.
Valokuva: Jarmo Mustonen
Rommirusina-fudge
2 dl kuohukermaa
4 dl sokeria
70 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria tai vanilja-aromia
1/2–1 dl rusinoita
muutama tippa rommi-aromia
Mittaa kattilaan tai kasariin kuohukerma, sokeri, voi ja vaniljasokeri.
Keitä miedolla lämmöllä usein sekoitellen, kunnes seos sakenee.
Ota seos pois liedeltä ja sekoita joukkoon rusinat ja rommiaromi.
Tarkista maku ja lisää aromia tarvittaessa.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun noin 15×15 cm:n vuokaan, jossa on reunat.
Nosta jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt fudge neliönmallisiksi paloiksi.
Tarjoa kahvin seurana tai makeisena juhlapöydässä.
Kati Jaakonen
www.hellapoliisi.net
Kuohu 4/2010