Reilu kauppa: Kahvinäytteitä

395

Arabian Katufestivaalin Kivitorin infossa jaetaan 1000 kpl Meiran Reilun kahvin näytettä. Reilun kaupan ”Herää reilumpaan maailmaan” -kampanja kannustaa reilujen tuotteiden valintaan.

Aamiainen on päivän tärkein ateria – monellakin tavalla! Aamupalapöydässämme on usein paljon kehitysmaista tulevia tuotteita: kahvi, tee, kaakao tai banaani kun eivät Suomessa kasva. Jos kaikki aamupalapöydän herkut nautittaisiin Reilun kaupan merkillä varustettuna, saataisiin kehitysmaissa aikaan paljon asioita. Suomalaisissa on siis joukkovoimaa!

Reilun kaupan merkki tuotteessa on kätevä tapa varmistua siitä, että aamiaispöydän tuotteesta on myös sen viljelijä saanut reilun korvauksen. Reilun kaupan tuotteesta viljelijälle maksetaan Reilun kaupan lisää, jonka ansiosta esimerkiksi lapset pääsevät kouluun, kaivoja, teitä ja terveysasemia rakennetaan ja viljelysmenetelmiä parannetaan.

Reilu kauppa vaikuttaa tällä hetkellä positiivisesti jo yli miljoonan kehitysmaiden pienviljelijän ja suurtilojen työntekijän sekä heidän perheensä elämään. Vaihtamalla vaikkapa aamukahvit Reiluksi, voimme olla mukana kasvattamassa Reilusta kaupasta hyötyvien kehitysmaiden ihmisten määrää. Aloitetaan heti aamusta!

Katso tästä vinkkejä, miten myös sinun aamiaisesi voi olla osa muutosta: reilukauppa.fi/reilumpimaailma