2013 Ravintolat

303
maya nepal1

Ensimmäiset ravintolat perustettu! Tarkoitus on täyttää suljettu Hämeentie ja sen ympäristö ravintoloilla. Alla listattuna tähän mennessä ilmoitetut ravintolat. Ravintolat auki niin pitkään kuin syötävää riittää klo 12 eteenpäin ellei ole toisin ilmoitettu. Kahvilat löytyvät vasemmasta navista.

Ravintoloita päivitetään tapahtumaan asti. Jos ravintolasi puuttuu listalta laita viesti osoitteeseen arabian.katufestivaali@gmail.fi Muistathan viedä ravintolasi myös Ravintolapäivän kartalle.

Suljetun Hämeentien ravintolat (klo 12-17, ellei muuta ole mainittu tai ruoka lopu kesken):

Vietnamilainen ravintola

Som Tam & Sticky Rice Thaimaassa tarjoillaan Vihreätä Papaja Salaattia mopovaunun kyydistä, me tarjoilemme samantyyppistä kaalisalaattia lastenvaunuista! Raikkaan ja tulisen salaatin kera tarjoilemme aasialaista Sticky Ricea… Kokkina toimii Thaimaassa kokkina työskennellyt kaksostyttöjen äiti ja meno onkin aika askeettista joten ota oma lautanen mukaan jos sattuu löytymään!

Flavours from Africa West-African menu with Ethiopian cafe ceremony.

Ravintola Käpy ( tyttö) Vuosien kokemuksella paistamme Helsingin maistuvimmat muurinpohjaletut, jotka tarjoillaan kera hillon ja kermavaahdon. 2,5 € Tuotto täysin lasten ja nuorten partiotoimintaan. Partiolippukunta Käpytytöt ry.

Abandalan katukeittiö Abandalan joogakirppis ja hyväntekeväisyys yhdistyksen katukeittiö tarjoilevat herkullista ja tuoretta Chili con Carnea ja Chili con Vegea. Isot annokset! Tapahtumailmo

Ravintola Kulma Vietämme juuri remontoidun kulmahuoneiston avajaisia ravintolapäivän merkeissä. Tarjolla kalakeittoa kahdella tapaa ja leivottuja herkkuja. Sateen sattuessa meillä voi nauttia ruokailusta sisätiloissa. 3-5€ Ravintolan yhteydessä taloyhtiömme pihassa on kirpputoreja. Tervetuloa tekemään löytöjä ja herkuttelemaan. Hämeentie 152.

Muut ravintolat

Kääntöpaikan keittiö Lippakiskan edusta, Intiankatu 1.

Kuppi & Keitto Arabian peruskoulun vanhempainyhdistyksen kummikouluryhmä myy Kuppi & Keitto -kojussaan soppaa Arabian tehtaalta lahjoituksena saaduista mukeista. Kun ostat keiton, saat pitää valitsemasi mukin ja samalla tuet Arabian peruskoulun kummikoulun toimintaa Nepalissa! Tämän hyväntekeväisyyttä harjoittavan keittokojun löydät Kääntöpaikan edustalta – tervetuloa! Intiankatu 1.

Mi Amiga Tarjolla meksikolaista kasviskeittoa sekä patonkia. Hämeentie 161, Tavi-talon pihalla, klo 10-13  Event.

Cajun Lovers Uunissa on hitaasti kypsytettyä cajunmausteista possua pitaleivässä Hot Sausen ja tzatzikin kera á 6€. Jälkiruoaksi raikasta juustokakkua (+kahvi tai Icetea) á 4€. Tule maistamaan ja kokemaan. Tapio Wirkkalan puiston kupeessa niin kauan kuin ruokaa riittää. Tapsahtumailmo

Maya Nepal Momo Cafe Idyllisessä Toukolassa kokataan nepalilaisten lasten hyväksi. Vanhan puutalon pihalla on tarjolla nepalilaisia höyrytettyjä taikinanyyttejä eli momoja kasvis- tai lihatäytteellä, sipulista tehtyjä, uppopaistettuja pyajeja, pikkelsiä, teetä sekä nepalilaisia käsitöitä. Kaikki nepalilaiset käsityöt on ostettu erilaisista naisten työllistämis- ja kouluttamisprojekteista. Ravintolan ja käsitöiden tuotto ohjataan lyhentämättä Maya Nepal ry:n lastenkodin toiminnan hyväksi.  Hinnat: 5 euroa/annos. Damaskuksentie 6, klo 13-18. Tapahtumailmo.

la bombetaLa Bombeta de Helsinki Tuulahdus Barcelonaa Helsingin Arabianrannassa. Asioi pienessä ravintolassamme espanjankielellä kokkien opastamana. Maisteltavana on pieniä ”pinchos” nimisiä tapaksia, jotka ovat erilaisia pikkusuolaisia tarjoiltuna patongin siivuilta. Päällisenä on mm. brie juustoa ja aurinkokuivattua tomaattia, kesäkurpitsamunakasta, chorizoa ja philadelphiaa mustikkahillolla. Tämän lisäksi voit maistaa kanakroketteja ja bombas perunapalloja tapascon ja aiolin kera. Hinnat 1-3 euroa. ¡Bienvenidos todos! Lontoonkatu 5, klo 14-17. Tapahtumailmo

Keulan kiusauspäivä Flooranaukio 1/ Lontoonkatu 5. Tarjolla lihajuures- ja lohi- ja punajuurikiusausta, vihersalaatti, jälkiruokana vohvelin ja kahvi. Hinnat 2-7€ Alle 3-vuotiaat maksutta, 3-14-vuotiailta koko lounas 3€. Tuotto menee Kirkon Ulkomaan avun työn tukemiseen.

EPIC BURGER vol II Eli wanhat tietää, uudet hämmästyy. Järjettömän suosion johdosta vedetään uusiksi. Niin ja tykimmin, kovempaa, parempaa eeppisempää, maukkaampaa. Sadekuurojen varalta pystytämme oikein kivan katoksen jonka alla voi oikein mukavasti mättää muonaa kitusiin. Tarjolla helposti kaupungin paras Pulled Pork – Burger. Eli possun kassleria hauduteltu yön yli uunissa, ja aateloituna eeppisimmällä Barbeque kastikkeella mitä kaupungista löytyy. Tapahtumailmo

SAF KAANI Senegalilaista Mafea : maapähkinäkastiketta (vege versio) riisin kanssa, vihanneksia, Bissap mehua, kotitekoista lemonadea ja yllätyksiä… Hämeentie 120.

 

vietnamVietnam Special At Restaurant’s Day ”Vietnam Special” offers delicious, authentic Vietnamese specialties; spring rolls, fresh vietnamese spring rolls, exotic salads, steam buns, and vietnamese coffee and home-baked coconut buns. All dishes are prepared with fresh ingredients. Our food is healthy, delicious and light, with the right price. Lontoonkatu. Tapahtumailmo

Latteart.fi Kahviharrastajan erikoiskahvit ja lapsille hattaraa 🙂 Kahvila sijaitsee sisäpihalla ensimmäisen kerroksen parvekkeella. Kotisaarenkatu 6.

arabian lippa2