Poliitikot keskustelemassa ikäihmisten kysymyksistä 7.10

349

Poliitikot keskustelevat ikäihmisten asumis- ja muista kysymyksistä Loppukirissä tiistaina 7. lokakuuta 2008 klo 14:00-16:00.

 

Yhdeksi kuntavaalien keskeiseksi kysymykseksi on noussut ikäihmisiin ja vanhuksiin liittyvät asiat, joita ovat mm. ikäihmisten/vanhusten asumisvaihtoehdot. Laitoshoidosta halutaan entistä enemmän pois, halutaan kannustaa mahdollisimman pitkään jatkuvaa itsenäisyyttä. Näin ainakin sanahelinän tasolla. Toki myös ikäihmiset haluavat asua kotoisessa ympäristössä mahdollisimman pitkään, mikä onkin monelle mahdollista palvelujen tukemana.

Minkälaisia mahdollisuuksia poliitikot näkevät näiden kysymysten ratkaisemiseksi ja minkälaista politiikkaa he ovat valmiita ajamaan kaupungissamme. Aktiiviset Seniorit ry, joka on rakennuttanut ensimmäisen toimivan yhteisöllisen senioritalon, Loppukirin, kantaa jatkuvasti huolta ikäihmisten asioista. Niinpä olemme kutsuneet johtavien puolueiden edustajat keskustelemaan näistä kysymyksistä ja niiden ratkaisuista. Tilaisuus on kaikille avoin, niin pitkälle kuin paikkoja riittää.

Keskustelutilaisuus pidetään senioritalo Loppukirissä

tiistaina 7. lokakuuta 2008 klo 14-16

Loppukirin osoite on Birger Kaipiaisen katu 1 A (ovikoodi kirjasto). Talo sijaitsee Arabianrannassa, paikalle pääsee parhaiten raitiovaunu 6:lla ja 8:lla. Talo sijaitsee päätepysäkin tuntumassa.

Paikalle ovat lupautuneet keskustelemaan:
Suvi Rihtniemi (kok), kaupunginhallituksen puheenjohtaja
Rakel Hiltunen (sdp), kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Tuula Paalimäki (vihr.), kaavoituslautakunnan jäsen
Outi Ojala (vas.), kaupunginvaltuuston jäsen
Marja Åkerman (krist.dem.)

Tilaisuudessa on tarkoitus mm. luovuttaa poliitikoille näihin asioihin liittyvä kunta-aloite.

Senioritalo Loppukiri on yksi esimerkki siitä, kuinka ikäihmiset voivat järjestää asumisensa. Talo on noussut yksittäisten ihmisten aloitteesta. Talon idea perustuu yhteisöllisyydelle, yhteiselle tekemiselle, harrastamiselle ja opiskelulle. Talo valmistui huhtikuussa 2006 ja on edelleen jatkuvan kiinnostuksen kohteena. Aktiiviset Seniorit ry on jakanut talon rakentamisesta sekä yhteisöllisen asumismuodon kokemuksistaan syntynyttä tietoa ja on edelleen valmis yhteistyöhön eri tahojen kanssa, jotka pohtivat ja ryhtyvät ratkaisuihin näissä asioissa. Loppukiristä kerrotaan tarkemmin itse tilaisuudessa. Etukäteen voi tutustua meihin kotisuillamme os. www.loppukiri.fi  

Tervetuloa keskustelemaan ja kommentoimaan

Irma Peiponen
Aktiiviset Seniorit ry:n puheenjohtaja
puh. 040 5533 867, irma.peiponen(at)arabianranta.com

Lisätietoja saa myös yhdistyksen tiedottajalta Ritva Reinbothilta, puh. 050 301 9663, ritva.reinboth(at)saunalahti.fi