Pääkirjoitus Kuohu 4/2010

386
marika_pk_mv_syvatty.jpg
marika_pk_mv_syvatty.jpg

Wikipedian mukaan talous tarkoittaa ihmisten välistä kanssakäymistä ja instituutioita, jotka liittyvät hyödykkeiden tuotantoon, jakeluun, vaihtoon tai kulutukseen. Luova talous tarkoittaa siis kaikkea tuota luovuudella maustettuna, inspiroituna tai kohotettuna. Luovaa taloutta voi olla yksinhuoltajan selviäminen viikon talousmenoista muutaman kympin budjetilla, yrityksen perustaminen ilman alkupääomaa tai palvelusten vaihto pelkän hyvän tahdon varassa.

Kaupunginosayhdistyksen toiminnalla on alueemme hyvinvoinnille merkittävä vaikutus. Aktiiviset ja innovatiiviset ihmiset tuottavat toimintoja, tiloja ja areenoita Artovan asukkaille. Kutovat suhteita sidosryhmiin. Synnyttävät elämyksiä yhteisön hyväksi. Tämäkin kaikki on luovaa taloutta: ihmisille hyvän elintilan loihtimista. Maagisesta luonteesta huolimatta se on kuitenkin aivan totta: tämä kaikki tapahtuu täällä, keskuudessamme, ja meillä kaikilla on mahdollisuus olla mukana tekijöinä ja kokijoina.

Kuohua on ollut luomassa kymmeniä ihmisiä viimeisen kahden vuoden aikana. Kirjoittajat, valokuvaajat ja kuvittajat ovat luoneet vapaaehtoisvoimin kahdeksan upeaa lehteä. Olen ylpeä ja iloinen jokaisesta. Kiitos kaikille kuohulaisille, niin tekijöille kuin lukijoillekin. Tämä on toimitussihteeri Anna-Riikka Carlsonin ja minun viimeinen yhdessä tuottamamme Kuohu. Ilo on ollut mukanamme kaikkia numeroita tehdessä, mutta nyt uudet haasteet vievät mukanaan. Ensi vuoden Kuohun kuulumisista ja tekijöistä voi lukea vuoden vaihteessa Artovan verkkosivuilta.

 Päätoimittaja Marika Rosenborg