Pääkirjoitus Kuohu 3/2009

437
marika_pk_mv_syvatty.jpg
marika_pk_mv_syvatty.jpg

Jokainen meistä rakentaa omaa ja yhteistä historiaa. Tarinaa, joka jatkaa elämistä kertomuksissa, kirjoituksissa ja tarinoissa. Jätämme jälkemme asuinalueeseemme, kotiimme, tavaroihimme, työpaikallemme ja muihin ihmisiin. Muutamme ilmapiiriä, luomme tunnetiloja ja perustamme yhteisöjä, jotka suotuisissa olosuhteissa jatkavat elämäänsä meidän jälkeemmekin. Olemme kaikki historiallisia henkilöitä.

Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin alueella pääsemme päivittäin kurkistamaan menneeseen. Mennyt aika on läsnä rakennuksissa ja maisemissa. On suuri ilo ja rikkaus saada asua alueella, jonka henki ja ilme on historiallinen. Kuningas Kustaa Vaasa perusti Helsingin Vantaanjoen suulle Forsbyn eli Koskelan keskiaikaisen kylän paikalle 12. kesäkuuta 1550, asumme siis tarkalleen alkuperäisen Helsingin sydämessä.

Alueemme ihmiset ja yritykset pitävät ansiokkaasti historian väriä esillä alueellamme. Arabian tehtaanmyymälässä on mallistoa monelta vuosikymmeneltä. Kääntöpaikalla (entisellä kutosen päätepysäkillä) sijaitseva nostalginen kesäkioski on kokenut renessanssin uusien vetäjien myötä. Ostamalla tuotteita paikallisilta yrittäjiltä varmistat myös liikkeiden pysymisen alueellamme.

Aina kannattaa jututtaa alueemme alkuperäisasukkaita, rohkeasti vaan haastattelemaan naapureita. Teemaa voi lähestyä myös kadunnimien kautta, tutustumalla seutumme luontoon tai vierailemalla Vanhankaupungin lahden museoalueella. Lähde liikkeelle, tee retki kavereiden tai perheen kanssa menneisiin aikoihin, valloita uusi viipale kotiseutuasi.

Kuohu ilmestyy tänä vuonna vielä yhden kerran: 18.11. ilmestyvän numeron teemana on hyvä olo. Juttuvinkit ja muu lehteä koskeva palaute osoitteella kuohu.toimitus@gmail.com

Kiehtovaa syksyn alkua!

  Päätoimittaja Marika Rosenborg

Kirjoittaja on helposti uusista asioista innostuva arjenrakastaja Arabianrannasta.

ps. Kuohun artikkelit nyt sähköisesti vasemmasta valikosta ja uusi Kuohu paperiversiona kirjastosta, postista, olotilasta, helsingestä ja koskenrannasta.