Pääkirjoitus Kuohu 1/2010

370
marika_pk_mv_syvatty.jpg
marika_pk_mv_syvatty.jpg

Kaupungissa asuminen on asioiden ja ihmisten sietämistä. Jos ei kestä lasten huutoa, pallopelejä ikkunansa alla tai oman taloyhtiön pihan läpikulkijoita, voi olla vaikea asettua urbaaniin yhteisöön. Kaupungissa asuminen on myös asioista ja ihmisistä nauttimista. Jos huomaa pysähtyä katuliituteoksen äärelle jalkakäytävän reunaan, ehtii naureskella naapureiden natiaisten pihaleikeille ja uskaltaa jutella tuntemattoman kanssa raitiovaunussa, voi hätkähtää hereille kesken rutiinien sävyttämää arkiunta: tässä on hyvä olla.

 

Hyökkäävä ihminen on ahdistunut. Muiden kohtaamisen pelossa hän rakentaa muuria ja murisee lähestyville. Keskustelupalstoilla voi päästellä jo hieman reteemmin ajatuksiaan ulos. Mikäs siinä, sitä vartenhan näitä areenoja on. Maailmaa ja muita ihmisiä halveksuvalla yksinäisellä voisi kuitenkin olla annettavaa yhteisölle ja samalla itselleenkin, jos saisi siihen mahdollisuuden. Ihmeitä tapahtuu. Hyvä tahto on mahtava voima.

Arabianrannassa, Toukolassa ja Vanhassakaupungissa on monia mahdollisuuksia osallistua yhdessä tekemiseen. Alueellamme on yhdistystoimintaa, klubeja, tapahtumia ja erilaisia harrastuspiirejä. Valikoima on upean laaja. Jos sinua ei ole kukaan vielä kysynyt mukaan, ei se tarkoita, ettei sinua odotettaisi. Juuri sinulla on jotain ainutlaatuista jaettavaa ja koettavaa. Tutustu toimintakalenteriin osoitteessa www.artova.fi ja lähde mukaan! Kerrothan myös kavereille.

Kuohun toinen vuosi on alkanut. Tämän numeron teemat ovat yhteisöllisyys ja moniarvoisuus. Kakkosnumerossa ovat esillä lapset ja nuoret.  Voit olla mukana kehittämässä lehteämme antamalla palautetta tai tarjoamalla juttuja osoitteessa kuohu.toimitus@gmail.com

Päätoimittaja Marika Rosenborg

Marika Rosenborg on helposti uusista asioista innostuva arjenrakastaja Arabianrannasta.