Pääkirjoitus 1/2009

485
marika_pk_mv_syvatty.png
marika_pk_mv_syvatty.png

Yhteisöllisyydellä on monia merkityksiä. Jollekin se on luotettavaa naapuriapua, toiselle Airikka Mannerkosken kuvaamaa hiekkalaatikkoelämää yhteispihalla muiden perheiden kanssa. Yhteisöllisyys voi kuulostaa pelottavaltakin. Vaaditaanko minulta jotain? Onko reviirini uhattuna?

Alueellamme asuu suuri joukko aktiivisia ihmisiä, jotka pitävät yhdessä tekemisestä ja saavat siitä iloa arkeensa. Myös varsinaista järjestöväkeä löytyy paljon. Hyvän tekeminen tarttuu helposti ja lähtee näin kiertämään. Eikä ihme, sillä tutkijat ovat todenneet, että vapaaehtoistyötä tekevät ovat onnellisempia kuin muut.

Yhteisöllisyyden tuottamalla sosiaalisella pääomalla on laajempikin vaikutus. Se tuottaa hyvää oloa myös sille, joka ei välttämättä seuraa tai yhteistä kivaa kaipaa, kuten Ani-Jatta Immonen kommentoi Sivusta sanoen -palstalla.

Kädessäsi olevaa ensimmäistä Kuohua ryhdyttiin suunnittelemaan Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki-kaupunginosayhdistyksen aloitteesta syksyllä 2008. Yhteistyökumppaniksi saatiin Vartti, joka vastaa mainosmyynnistä, painatuksesta ja jakelusta. Nopeasti löytynyt innokkaiden vapaaehtoisten kirjoittajien, valokuvaajien ja kuvittajien tiimi pääsi vauhtiin.

Lehdessämme on esitelty useita alueemme toimijoita. Lue, innostu ja ota yhteyttä. Voit saada uuden sävyn elämääsi olemalla kehitysvammaisen lenkkikaveri, nuorisotilan turvallinen aikuinen tai elämyksiä vaihtava lukupiiriläinen.

Ihminen tarvitsee kehon ja mielen hyvinvointia. Molempiin voi vaikuttaa nauttimalla taide-elämyksistä. Arabianranta, Toukola ja Vanhakaupunki ovat nyt virallisia kulttuurikuntokaupunginosia ja Kuohu kulttuurikunto–kaupunginosalehti, ja viettämällä puoli tuntia Kuohun seurassa saat kulttuurikuntopisteen. Lisää kulttuurikunnosta löytyy nettisivuiltamme.

Kutsumme sinut juhlimaan Kuohua kanssamme Vallilan Tangon tahdissa ystävänpäivänä 14. helmikuuta klo 20 ravintola Koskenrantaan. Lapset ovat tervetulleita olemaan mukana klo 22 saakka. Sisäänpääsy tansseihin on ilmainen. Lisää Artovan alueen tapahtumista voit lukea verkkosivuilla . Otamme mielellämme vastaan ideoita ja palautetta osoitteessa kuohu.toimitus@gmail.com.

Päätoimittaja Marika Rosenborg

Marika Rosenborg on helposti uusista asioista innostuva arjenrakastaja Arabianrannasta.


Kuohu 1/2009