Philomela: Kädetön neito 23.- 25.3.

261

Kuvittele, kaiken sen jälkeen tyttö ei edes itkenyt. Hän seisoi paikoillaan kuin kantapäät maahan naulittuina ja vilkaisi hitaasti taakseen toivoen että pimeys olisi väistynyt.

Kädetön neito on improvisaation avulla luotu kauhukuoroteos lahjomattomasta rakkaudesta. Teos pohjautuu vanhaan indoeurooppalaista perua olevaan satuun. Sadun keskushenkilönä on tyttö, jonka elämää piinaa sopimus paholaisen kanssa. Paholainen tahtoo omansa, vaikka kädet katkottuna!

Tarina kuljettaa yleisöä tytön seurana läpi vaiherikkaan matkan, jossa liikutaan arjen harmaudesta sadun hohteeseen ja synkkään kauhuun.

Kädettömässä neidossa ääni, liike, varjot, tila ja valo muodostavat kokonaistaideteoksen. Tarina esitetään kokonaan ilman sanoja.Työmetodina on ollut työryhmän yhteinen improvisaatio, jonka tuloksena syntyi Kädettömän neidon musiikillinen ja visuaalinen maailma.

-Kun tunteet nousevat, sanoja ei tarvita. Katsoja-kuulijalla on mahdollisuus kohdata omat pelkonsa, kiteyttää ohjaaja Päivi Järvinen.

-Tämä on teos, joka ei antaudu paperille, vaan elää omaa hurjaa elämäänsä muuntuen ja uusiutuen, kuvailee säveltäjä Tellu Turkka.

-Kädetön neito vei työskentelyn kuoron kanssa täysin uudelle tasolle. Vasta tämän projektin jälkeen ymmärsin, mitä vuorovaikutus tarkoittaa, Philomelan taiteellinen johtaja, musiikkineuvos Marjukka Riihimäki toteaa.

Esitystä ei suositella alle 9 -vuotiaille.

Ohjaus, koreografia ja visualisointi: Päivi Järvinen

Sävellys: Tellu Turkka

Kuoronjohto: Marjukka Riihimäki

Lue lisää tietoa esityksestä: www.kadetonneito.fi

Esitykset Ravintola Koskenrannassa

pe 23.3. klo 19

la 24.3. klo 13

su 25.3. klo 13 ja klo 18

Liput 20 €

www.lippu.fi

Esitys + buffetmenu –paketti hintaan 50 €

Pe 23.3. esityksen jälkeen noin klo 20.00 ja Su 25.3. noin klo 14.00 tarjoillaan paketin ostaneille herkullinen buffetmenu

www.koskenranta.net