Performanssi

989
MonitorMan

Reaaliaikaisia kohtaamisia yli valtiorajojen, menetysten kehossa herättämiä tuntemuksia sekä huolia ilmastonmuutoksesta. Muun muassa näitä pääsee Arabian Katufestivaalin kävijä näkemään ja kokemaan! Tarkemmat esiintymisajat ja -paikat julkaistaan lähempänä tapahtumapäivää.


 

Monitor Man – connection crossing the borders (Festivaalialueella 15.00-17.00)

In the performance Monitor Man, Yassine Khaled creates a compelling image and embodiment of virtual communication in public space. He wears a helmet that has an iPad with a real-time connection to a person outside of Europe. With this work, he wants to physicalize the real borders between countries.The performance opens a random possibility for a meeting between people who are physically far away from each other, but who can get close by using current technology. It also manifests the restrictions in an individual’s freedom to move, as well as unequal constraints between nationalities.

yassinekhaled9.wixsite.com/yassin


 

VÄRISEVÄT VADELMAT esittää: Osa 1 – Valkoinen (Tanssilava 15.15-15.45)

vadelmat

Esitys OSA 1 – VALKOINEN on taiteilijoiden mukaan ”alku, tyhjyys, lähtöpiste ja maisema josta ponnistaa, kokeilu ja pieni pyllähdys. Se on syntymättömän trilogian ensimmäinen osa.”

VÄRISEVÄT VADELMAT -työryhmä alkoi duettona, mutta kasvoi sittemmin trioksi. Nupullaan olevan poikkitaiteellisen ryhmittymän agendana on tuottaa iloa – vähintäänkin työryhmälle itselleen. Materiasta, maisemista, älyttömyyksistä, tiloista, työhyvinvoinnista ja liikkeestä kiinnostuneet taiteilijanalut pohdiskelevat työssään suhteisuutta, leikkiä ja pohdiskelusta vapautumista. Ryhmän jäsenet ovat intohimoisia pullansyöjiä, ansioituneita keittiöpsykologeja ja tuiki tavallisia taideopiskelijoita. Työryhmään kuuluvat Iiri Poteri (Tila-aikataiteen kandidaattiohjelma, Kuvataideakatemia) sekä  Salla Rytövuori ja Pauliina Sjöberg (Tanssitaiteen kandidaattiohjelma, Teatterikorkeakoulu).


 

HIT Helsinki: Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli (Tanssilava 12.30-13.05)

Performanssi HIT Helsinki 1

HIT Mini esittää otteita tulevasta kesän näytelmästä Känkkäränkkä ja karjuva pikkuveli. Näytelmä kertoo tarinan 7-vuotiaasta Vilmasta, josta on tullut samanaikaisesti sekä koululainen että pienen pötkylän isosisko. Uusi jännittävä tilanne ajaa temperamenttisen Vilman keskelle tunnemyrskyjä, joissa tulilinjalle jäävät niin perheenjäsenet, opettaja kuin kaveritkin. Lopulta Vilmaa tuijottaa peilistä itse Kiukkulan kuningas Tuittupää, joka ajaa Vilman melkoiseen seikkailuun.

Näyttelijät Vilma Putro ja Anna Andersson sekä sirkusakrobaatti Eikka Hämäläinen esittelevät vauhdikkaita musiikki- ja akrobaattinumeroita, joita voit tulla kesällä ihailemaan Tervasaareen Helsinkiin. Liput myynnissä festarihintaan paikan päällä.


 

Pasidanssi & Jatkumo RY: Juhlasalkopuheita (Alueella 12.00-17.15)

Performanssi Pasidanssi Juhlasalkopuheita

Juhlasalkopuheita on performanssiesitys ja osallistava työpaja muovijätteestä sekä ilmastokysymyksistä. Arabianrantaan pystytetään juhlasako yleisön ja esiintyjien mukanaan tuomasta muovijätteestä. Kävijöiltä kerätään lisäksi ilmastonmuutokseen viittaavia huolia, joita luetaan spokenwordina juhlasalon ympärillä. Tapahtuma huipentuu spiraalimeditaatioon Itämeren puolesta. Tule ilmaisemaan huolesi ilmastomuutokseen yhdessä luonnonvoimia hallitsevien hengettärien kanssa!

12.00–16.00 Juhlasalkotyöpaja ja Ilmastonmuutosajatusten keräys. Tuo mukanasi oma muovijäte tai työstä hengettärien keräämiä materiaaleja juhlasalkokoristeeksi. Lisäksi lasten kierrätysonginta!
16.00–16.15 Juhlasalon pystytys
16.30–17.00 Ilmastonmuutos spoken word -esitys, jonka aikaa myös yleisöllä on mahdollisuus tarttua avoimeen mikkiin ja puhua itseään koskettavasta ilmastonmuutosaiheista.
17.00–17.15 Spiraalimeditaatio Itämeren puolesta

Esityksen takana on Pasidanssi-ryhmä yhdessä Jatkumo RY:n kanssa.


 

Wilma Maunula: Esitys menettämisestä (Tanssilava 14.40-15.10)

Performanssi Esitys menettämisestä Insta

Miltä menettäminen tuntuu? Minkälaisia reaktioita se herättää kehossa? Esitys menettämisestä on liikkeellinen tutkimusmatka. Työryhmän on pohtinut menettämisen eri muotoja, kuten mahdollisuuden, hetken tai läheisen menettämistä. Menettämisen herättämiä ajatuksia tutkitaan improvisaation sekä erilaisten tehtävien kautta.

Koreografi: Wilma Maunula
Esiintyjät: Wilma Maunula, Verna Nordlund, Suvi Kelloniemi ja Iiris Hilden
Äänisuunnittelija: Jukka Jahnukainen


 

Improvisaatioteatteri Himokas peura: Näytelmä X (Tanssilava 16.30-17.00)

Performanssi himokaspeura6

Heittäydy mukaan hetkeen yhdessä improvisaatioteatteri Himokkaan peuran kanssa ja näe, kuinka sinun ideasi tuodaan lavalle! Haitari soi, näyttelijät hikoavat yllättävissä tilanteissa ja nauru raikaa. Onko näytelmän päätähti Kekkonen, hyttynen vai sporan kingi? Entä nähdäänkö lavalla rakkaustarina leipäjonossa, rokkaava mummomusikaali, vai jotain ihan muuta? Näytelmällä ei ole valmista käsikirjoitusta vaan sinä päätät!

Kansainvälisistä teatterialan ammattilaisista koostuva Himokas peura -ryhmä esittää Arabian Katufestivaaleilla noin tunnin mittaisen improvisoidun näytelmän, jonka juoneen yleisö voi vaikuttaa.


 

Plantfulness (Työpajat Bokvillanin takapihalla 12-13 sekä 15-16)

plantfulness kuvitus

Miten empatian tunteminen kasveja kohtaan voi lisätä ihmisen hyvinvointia? Miten läsnäolo liittyy ilmastonmuutokseen? Miten voin auttaa ympärillä olevaa elämää sillä, että muistan pysähtyä hengittämään? Plantfulness-työpaja on festivaalihumun keskellä rauhallinen pakomatka hälinästä hengitykseen. Pajan ohjaa kuvataidekasvattaja Verna Kuntsi.

Aikuisille suunnatuissa työpajoissa tarkastellaan ihmisten ja kasvien yhteistä elämää kokemuksellisten empatiaharjoitteiden kautta, sekä yhdessä että itsekseen. Osa harjoituksista on rakennettu niin, että osallistujilla on mahdollisuus kierrellä vapaasti kasvien läheisyydessä.

Työpajoihin voit ilmoittautua ennakkoon tai tulla paikan päälle kyselemään vapaita paikkoja. Ennakkoilmoittaumiseen pääset tästä linkistä:  https://goo.gl/forms/FrKGioAfWCpzULul2