Performanssi

513
AKF hoop RGB 150dpi

Tule kokemaan Katufestivaalin elämyksellisiä performansseja!

Kuvitus: Camille Romano
Ohjelmaa päivitetään tapahtumaan asti.


Kinobox Obscura

01 KO DSC05167

Kinobox Obscura esittää:

KO Silvershadow Mark II – poljettava 3D- camera obscura.

Taiteilijakollektiivi Kinobox Obscura tuo 3D- camera obscura -polkupyöränsä Arabian Katufestivaalille. Taiteilijat tarjoavat kahdelle ihmiselle kerrallaan uskomattoman elämyksen liikkuvan ”elokuvateatterin” kyydissä.

Elokuva rikshamaisen polkupyörän sisällä ei tosin ole aivan perinteinen elokuva, vaan ympäröivä maailma projisoituu sähköttömästi linssin (tai itse asiassa kahden) lävitse: tämä camera obscura toimii kolmiulotteisesti!

Astu sisään, laita 3D-lasit päähän ja nauti 3D- camera obscuran ihmeellisestä maailmasta!

Myöhemmin tänä kesänä yleisöllä on mahdollisuus myös päästä maailman ensimmäisen 3D- camera obscura -veneen kyytiin.

Lisätietoja nettisivuilla.


Pasidanssi ja Helsingin Gayteatteri: MENKKA HAUKKA 2016

menkkahaukka

Muodin ja tyylin sykli nopeutuu jatkuvasti laadun, työntekijöiden, kuluttajien ja koko ekosysteemin kustannuksella.

Menkka Haukka on kertakäyttökulttuurin, kvartaalitalouden ja globalisaation ajan häikäilemätön, röyhkeä ja holtiton vaatebrändi, jonka huonolaatuiset vaatteet on tehty kestämättömästi lapsityövoimalla ja kaikkia ihmisoikeuksia rikkoen, ympäristöä kuormittaen, mahdollisimman alhaisin kustannuksin ja mahdollisimman tehokkaasti.

Performanssissa esittäytyy myös brändin ruumiillistuma Mme Menkka Haukka itse.

Performanssissa käytetään roskaa ja kierrätysmateriaaleja referenssinä 100-vuotiaan dadan äidin paronitar Elsa von Freytag-Loringhovenin omalaatuisiin roska-asuihin.

Teos toteutetaan yhteistyönä Pasidanssi-performanssiryhmän ja Helsingin Gayteatterin kanssa. Teoksen kesto 20 min.

Lisätietoa Pasidanssin Facebookissa ja Gayteatterin nettisivuilla.


Kivi & Nosto -kollektiivi 

kivijanosto

Kuvanvapaus – Piirtäjän laudalla
Olemmeko muotoiltavaa massaa vai voimmeko vaikuttaa? Esityksessä tanssijat käyvät vuoropuhelua toistensa ja ympäristön kanssa synnyttäen liikkeellisen kuvavirran. Syntyy kauneutta, syntyy totta, syntyy valhetta. Me muovaamme, meitä muovataan. 

Kivi&Nosto -kollektiivi on työpari, jonka muodostavat Jukka Piitulainen ja Mervi Leivo. Työryhmässä mukana 2016 kuvataiteilija Franz Raschbacher. 

Tutustu lisää Facebookissa


Taidetulli

taidetullipassi

Minkälainen olisi passisi jos valta siitä olisi sinulla itselläsi? Mikä on tämän vallan merkitys ja ketkä sitä ylläpitävät? Jopa arkisenkin tuntuinen, yhteenliimattu pino paperia määrittää hämmästyttävän ison osan oikeuksiamme ja velvollisuuksiamme ja monessa paikassa tämä merkillinen nippu määrittää koko ihmisarvosi. Yhteisötaiteellinen työpajamme tarjoaa festivaalikävijöille oivan tilaisuuden pohtia näitä kysymyksiä muovatessaan itselleen juuri sellaisen passin kuin haluaa. 

Työpaja käsittää fyysisen osuuden, missä näkemyksesi mukaiseksi muovautuvan ”passitintamareskin” sekä kuvauskaluston avulla luodaan sinulle uusi passi. Tämän jälkeen seuraa toinen osuus, missä luodut passit jatkavat elämäänsä Internetin/sosiaalisten medioiden välityksellä eteenpäin yhteen kootussa kokonaisuudessa, mistä voi seurata kaikkien osallistuneiden näkemyksiä ja toiveita virallisesta asemastaan ihmisinä.