Palvelulinja muuttui kutsulinja Joukoksi

473
p1070984.jpg
p1070984.jpg

Kallio–Koskela-alueen kutsulinja P10, Arabianranta–Pasila–Merihaka palvelulinja P16 ja Pakila-Oulunkylä palvelulinja P17 korvattiin vuoden 2009 alusta kutsulinjalla J60. Tätä kutsulinjaa liikennöidään kahdella bussilla, ja se liikennöi arkisin klo 7–18. Kutsulinja tilataan Liikenneinfokeskuksesta eli HKL:n liikenneneuvonnasta numerosta 310 12345. Kutsun voi tehdä oman kotiosoitteen tai pysäkin osoitteen, numeron tai nimen perusteella. Soitto maksaa paikallisverkkomaksun verran.

 

Kutsulinja tulee tilata viimeistään tuntia ennen toivottua matka-ajankohtaa. Mitä aikaisemmin linjan tilaa, sitä varmemmin kyydin saa juuri haluamaansa aikaan. Aikaisintaan kutsulinjan voi tilata kaksi viikkoa ennen toivottua matka-ajankohtaa. Kutsulinja käyttää kaikkia liikennöintialueensa bussipysäkkejä sekä raitiovaunupysäkkejä, joilla bussi voi pysähtyä. Tällainen on esimerkiksi raitiolinjojen 6 ja 8 päätepysäkki Arabianrannassa.

Toivotaan, että myös Joukossa tunnelma tiivistyy samalla lailla kuin legendaarisessa Arabian P16 -linjalla, jossa bussin ainutlaatuinen tunnelma nostatti matkaajien mieltä loskaisinakin arkiaamuina.