Pajat – Arabian Katufestivaali

941
robottipaja

 

Pajoja löytyy ympäri festarialuetta. Ohjelmaa päivitetään sivuille tapahtumaan asti. Jos pajasi puuttuu listasta laita viesti arabian.katufestivaali@gmail.com


 

Sarjakuvakeskus robottitehtaana

ROBOTTIPAJA
Sarjakuvakeskuksella voi tulla tekemään maailman mahtavimpia robotteja. Vapaat non-stop-työpajat kaikenikäisille lapsille Katufestivaalin yhteydessä. Voit jättää aikuisesi parkkiin esimerkiksi Sarjakuvakeskuksen kahvio-galleriaan.

SINÄ, ROBOTTI – Osallistu suureen robottimarssiin!
Voit tulla rakentamaan oman robotti asusi ja lähteä mukaan valloittamaan Arabiaa. Oman asusi voit tehdä joko etukäteen tai paikan päällä! Robottimarssi Sarjakuvakeskuksen edestä (Hämeentie 150) lähtee klo 16.15. Robottiasun tekoohjeet tästä.

NALLESTASI  N.A.L.L.E. 78 -robotti
Tuo oma lelusi, esim. nalle tai oma dinosaurus mukaasi – duunataan siitä robotti ReX-10 00 D!

ROBOTTIMYYNTI
Voit tuoda oman robottilelusi myyntiin Sarjakuvakeskuksen kauppaan. Sieltä voit käydä noutamassa tapahtuman pätteeksi robottisi takaisin, ellei se ole ehtinyt muuttua rahaksi.


 

Taio tarra – mielikuvitus mandala

Tarrapajassa voi tehdä katutaidetta pienoiskoossa, silmät kiinni tai silmät auki. Sananvapaus goes piirrosvapaus. Mitä sinä haluaisit sanoa tarroilla? Onko se kuvan vai kirjoituksen muodossa -sinä päätät!

Mandala on universaalisti tunnettu, maailmankaikkeutta kuvaava kuvio, joka alkaa keskeltä ja laajenee symmetrisesti ulospäin. Tule tekemään oma kosmos, jatkamaan toisen aloittamaa maailman siementä tai ihmettelemään lajitovereiden luomuksia.

Työpajassa voi tulla piipahtamaan tai viipyä tuunaamisen parissa pitkänkin tovin! Ehdottomasti kokeilemisen/kurkkaamisen arvoinen luomisnurkkaus.


 

Anu Harkin askartelupaja (12.30-14)

akf14 HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTO anu harkkiArabianrannan kirjastossa pääsee osallistumaan askartelupajaan, jossa värkätään valokuvakehyksiä ja keväisiä kukkaruukkuja poistokirjoja hyödyntäen.

Juhlahumun kunniaksi Arabianrannan kirjaston väki on luvannut pienen yllätyslahjan kaikille uusille kirjastokortin hankkijoille!

 

 

 

 

 

 


 

Remake/THRIFT tuunauspajapaja

remakeRemake/THRIFT tuo katufestareille swoppauspisteen tuoyksi/vieyksi meinigillä. Lisäksi annamme vaatteiden korjaus ja tuunausvinkkejä kotifiksailijoille. Mukaan otamme myös spessuotannan THRIFT second handin aarteita. Kääntöpaikka.


 

Paperihovin uudet vaatteet

akf14 paperihovi polyantha oikKuva:Meri Lähteenaro / Polyantha

Työpaja pienille ja isoille oman elämänsä vaatesuunnittelijoille.Tule loihtimaan paperiprinsessoille ja paperiprinsseille uudet vaatteet kierrätysmateriaaleista askartelemalla! Pajassa voit valmistaa oman paperinuken alusta loppuun tai tehdä uuden vaatekerran valmiille nukelle.


 

Sarjakuvamobiili

Sarjakuvamobiili on entinen ambulanssi, joka on nyt muutettu sarjakuvan lukunurkaksi. Lukunurkassa pääset lukemaan suomalaisia omakustannesarjakuvia, joita et yleensä kirjastoista löydä. Paikalta voit myös ostaa mukaasi joitakin sarjakuvia ihan omaksi asti. Mobiilissa saattaa olla vielä yllättäviä ohjelmanumeroita perheen pienimmille sään salliessa. Sarjakuvamobilin paikalle kurvaavat Sarjakuvaryhmä Team Pärvölä.


 

Rintanappipaja 

rintanappipajaTule tekemään itsellesi Museon yöhön liittyvä rintanappi Kivitorille. Järjestäjä Tekniikan museo. Katso Tekniikan museon iltaohjelma täältä. 


 

 

Kierrätysaskartelua & kasvien istutusta

Luvassa on kierrätysaiheista ohjelmaa lapsille – askartelua kierrätysmateriaaleista sekä kasvien istutusta. Lisäksi pidämme kahvilaa, josta saa pientä suolaista ja makeaa. Kahvin saa puoleen hintaan, jos tuo oman mukin tai tiskaa mukinsa käytön jälkeen!

Toimen tytöt on tyttölippukunta Arabian alueelta, jotka tahtovat piristää tapahtuman lapsia ohjelmallaan!


 

Tekstiilikollektiivi A-finityn kirjontatyöpaja

infinity2Kollektiivinen kirjontatyöpaja kutsuu Arabian katufestivaalin kävijöitä rentoutumaan japanilaisen teen ja suuren yhdessä kirjottavan kankaan äärelle.

Tarkoituksena on luoda yhteisöllinen ja hauska taideteos, jossa erilaiset käsialat ja ilmaisutavat sekoittuvat spontaaneiksi kuvioiksi ja pinnoiksi. Työpaja ei vaadi omia tarvikkeita tai aikaisempaa kokemusta kirjonnasta. Kulttuuri- ja asukastalo Bokvillanin kirjastosalissa (Hämeentie 125).


 

Elisen rytmiset voimistelijat 

Notkeutta, akrobatiaa ja häikäiseviä välinetemppuja. Näitä tarjoavat Voimistelu- ja urheiluseura Elisen rytmiset voimistelijat.


 

MoodforHoop – vannejamit

moodforhoopTanssia vanteen kanssa. Jokainen saa tehdä tanssistaan oman näköisensä! Vannetanssi on oiva tapa pitää huolta niin kehostaan kuin mielestään. Se on hauskaa ja leikkisää, siinä jokainen on yksilö. Laji kehittää koordinaatiokykyä, tasapainoa ja rytmiä.

Helsingin ensimmäinen vannetanssiyritys MoodforHoop on toiminut aktiivisesti lajin kehittäjänä ja järjestänyt lukuisia tapahtumia sekä kokoontumisia lajin harrastajien keskuudessa jo vuodesta 2010.  www.vannetanssi.fi


 

Sirkustyöpaja

Tule tutustumaan sirkuksen maailmaan! Työpajassa voit kokeilla erilaisia sirkusvälineitä ja temppuja. Työpaja on tarkoitettu koko perheelle.


 

Katutaidetyöpaja

Supaflyn järjestämä non-stop katutaidetyöpaja kaikenikäisille.


 

Open air  poetry dramatization

akf14 PACUNET 1PACUNET will be delighted to take part in an open air  poetry dramatization. You may select the one you find best. The poem is an inspirational one which carries a strong message of encouragement specially when we some time confront situations that are insurmountable. The title of the poem is called ’The over comer’


 

Arabian Nuorisotalo

arabian nutaFreshparkit skeittaukseen & scoottaukseen, tule kokeilemaan dj-taitosi, Musiikkia, Pelivälineitä: koripalloja, futiksia jne. lainattavissa. Katutaideseinä. Löytötavarat esillä. Arabianpolku 1. http://arabia.munstadi.fi/ 


 

Leikkipäivä

leikkipaiva2Leikkipäivä kerää aikuiset ja lapset yhteen leikkimään Bokvillanin ympäristössä kello 13–15. Leikkipäivän tavoitteena on pysäyttää meidät aikuiset tärkeimmän äärelle: yhdessäoloon lasten kanssa. 

Leikkien päätteeksi klo 15.00 nautitaan Klovni Lilli Piin esityksestä Bokvillanin salissa. www.facebook.com/lapsille