Pääkirjoitus Kuohu 1/2011

402

Kevät on tullut. Ai, mistä sen tietää? Kun lumi sulaa ja maailma ympärillä uusiutuu. Kuohussakin asiat muuttuvat.

Vuodenvaihteessa Viivi Koljonen astui toimitussihteerin ja minä päätoimittajan saappaisiin.  Toimitus sai myös ikioman koordinaattorin, Tiina Huotarin. Saappaat kasvoivat, kun Kuohun yhteistyökumppani Vartti-lehti yllättäen vetäytyi. Uuden toimituksen tehtäväksi tuli toimitustyön ohella lehden rahoituksesta, taitosta, painosta ja jakelusta huolehtiminen.
Itsenäisen Kuohun ensimmäistä numeroa on ollut hauskaa ja haastavaa tehdä, välillä suurissa saappaissa kompuroiden, välillä juosten. Etenkin puolueettomuutta olemme päässeet pohtimaan, kun ensimmäisen lehden ilmestyminen ajoittui eduskuntavaalien kynnykselle. Pyrimme puolueettomuuteen valitsemalla juttujen haastateltavat puoluepolitiikan ulkopuolelta. Vaalien alla tulee kuitenkin yllätyksiä ja ehdokkaaksi nousee sellaisiakin, joita ei juttuja suunnitellessa arvattu.  Puolueettomuutta haastoi myös lehden rahoittaminen maksullisilla ilmoituksilla. Kun yksittäinen puolue kyseli vaalimainostilaa, ei ollut järkeä kieltäytyä. Päädyimme tarjoamaan ilmoitustilaa kaikille alueen suurimmille puolueille.
Käytännön haasteista Kuohussa on selvitty loistavalla yhteistyöllä. Arabianranta, Toukola ja Vanhakaupunki muodostavat maineensa mukaan ihmeellisen alustan, jossa kaikki kasvaa ja kukoistaa. Näin myös uusiutunut Kuohu on päässyt omille jaloilleen ja kehittänyt siinä sivussa uusia sisältöjä, kuten yhteisösivut.
Ensimmäisen numeron teema on kansalaistoiminta ja vaikuttaminen. Näitä aiheita käsitellään jutuissa sosiaalisen median, vapaaehtoistyön, lumen luonnin ja yrittäjyyden näkökulmasta.  Omasta puolestani haluan vielä kiittää kaikkia yksityisiä ja julkisia kansalaistoimijoita, jotka olette tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa vapaaehtoisvoimin toimitettuun Kuohuun. Kiitos!
Aurinkoa ja kevättä kohti lonksutellen,

Liisa Heikinheimo
Päätoimittaja

 Piirros Taina Hakala