Omin sanoin – yhteisin kuvin

358
Omin sanoin logot

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan turvapaikanhakijoiden tekemiin lyhytelokuviin, kuulemaan ruohonjuuritason toimijoiden kokemuksista ja nauttimaan osallisuudesta sekä erilaisten kulttuurien hedelmistä. Omin sanoin -hankkeen päätöstilaisuus on keskiviikkona 22. marraskuuta klo 17.30 Kino Andorrassa ja Dubrovnik Lounge & Lobbyssa (Eerikinkatu 11, Helsinki).


Omin sanoin -hankkeen keskeisinä tavoitteina on antaa turvapaikanhakijoina Suomeen saapuneille nuorille mahdollisuus aktiiviseen osallistumiseen, oman äänen esilletuomiseen sekä rikkoa ennakkoluuloja ja luoda solidaarisuutta suomalaisten ja Suomeen saapuneiden ihmisten välille.

Hanke on osa Kirkon Ulkomaanavun Changemaker-nuorisoverkoston toimintaa vuosina 2016-2017 ja se on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Päätöstilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin seurakuntien kanssa. 

Tilaisuudessa on käytössä useampi kieli. Kaikki lyhytelokuvat on tekstitetty suomeksi.

Tilaisuus on avoin yleisölle, mutta haluamme varmistaa sinulle paikan tapahtumaan. Pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan osallistumisestasi 20.11. klo 16.00 mennessä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Ohjelman juontajina Kari Kanala (kirkkoherra, Paavalin seurakunta) sekä Elina Mäkilä (projektikoordinaattori, Omin sanoin -hanke).


Kino Andorra

Klo 17.30 Tilaisuuden avaus. Valikoima Omin sanoin -lyhytelokuvia Suomen eri paikkakunnilta. Mitä kaikkea Omin sanoin on ollut? Tekijät kertovat.

Tilaisuuden avaavat Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg sekä 
Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. 

Klo 20.15 – 21.00 Omin sanoin -elokuvien uusi kierros. 
Hankkeen kaikki lyhytelokuvat pyörivät Kino Andorrassa illan aikana ja niihin on vapaa pääsy. 

Dubrovnik Lounge & Lobby

Klo 19.15 Keskustelussa turvapaikanhakijoina saapuneita yhdessä ruohonjuuritasolla toimivien järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa toimintatavoista ja saavutuksista, joilla on tuettu tänne tulleita ihmisiä, murrettu ennakkoluuloja ja rakennettu suvaitsevampaa ja oikeudenmukaisempaa Suomea.

Mukana mm.
Lauttasaaren srk / Kirkko Helsingissä, Juha Rintamäki
Refuhome ry, Minna Kilpinen ja Saad Mawlood
Kotimajoitusverkosto, Mirka Seppälä ja Yasmin Yusuf
Turvattomat-hanke HDL, Hayder Al Jouranj 
Startup Refugees, Elisa Vepsäläinen ja Mustafa Abdulameer
Tutu ry, Sanna Valtonen
Right to live, Hayder ja Riikka Theresa Innanen

Klo 20.15 Herkkuja, kohtaamisia ja verkostoitumista. Tarjoiluista vastaa Cafe Damascus.

Klo 20.45 Ahoo band viihdyttää fuusioidulla arabialaisella, kurdilaisella ja espanjalaisella musiikilla.

Klo 21.30 Yhteiseen tanssiin johdattaa Dance up Refugees -ryhmä.

Ovet aukeavat klo 17.00. Saavuthan paikalle ajoissa, sillä kesken elokuvanäytöksen emme valitettavasti voi päästää uusia osallistujia sisään Kino Andorraan. 

Ohjelma päättyy klo 22.30.